fbpx
Évek alatt.

Műsorra tűzi a Direct One azt a sorozatot, ami évekkel előre megjósolta az ukrán háborút és a majomhimlő járványt

A széria, mely a világ képzelt változását mutatja be 2019-től 2034-ig, pozitív és negatív eseményeket egyaránt bemutat, de nem akarja megrémíteni a nézőt.

Elkezdi levetíteni az Évek alatt című, 2019-es filmsorozat első részét ma, csütörtök este 21:30-as kezdéssel a Direct One csatorna – közölte a Media1.hu-val a tévétársaság.

A széria, mely ugyan nem először lesz látható Magyarországon, különösen aktuális, ugyanis a cselekményének kulcsmozzanatai mint például az ukrán-orosz konfliktus, vagy a majom-influenza nevű világjárvány erősen áthallásosak napjaink történéseire.

Mint írták, az Évek alatt című brit sci-fi dráma a Lyon család életének alakulását és világunk változását követi nyomon 2019-től 2034-ig. 15 év történetét meséli el, melyet az emberek sorsát alapvetően meghatározó gazdasági kiszámíthatatlanság, háborúk és az ezekből fakadó instabilitás, létbizonytalanság, kiszolgáltatottság jellemez. Atomtámadás, világjárvány, magyar államcsőd, Erzsébet királynő halála, hataloméhes, populista politikusok előretörése – minden megtörténik ebben a sorozatban, amit még csak elképzelni sem szeretnénk, ha a jövőnkre gondolunk.

Évek alatt.
Évek alatt. Fotó: Direct One

Az Évek alatt azért lehet félelmetes, mert a jövőképe elképesztően valóságszagú: teljesen elképzelhető, hogy amit bemutat, az valóban megtörténik majd. A sorozat jóslatait közelinek és reálisnak érezzük, hiszen már megéltünk egy világjárványt, zajlik az ukrán-orosz háború, megérkezett a majom-himlő, a menekülteket pedig már szinte megszoktuk.

Ugyanakkor a sorozat nem elkeseríteni és megrémíteni akar, mert amennyire reálisak a felvázolt jövőbeni események, annál erőteljesebb a remény üzenete, annál egyszerűbb és magától értetődőbb a túlélés kulcsa is: összetartó családban, szeretettel, elfogadással minden helyzetből van kiút. A család az a védőháló, amely megtart és a felszínen tart, bármi történik is körülöttünk, ahogy ez a Lyon családdal is történik.

Az Évek alatt nemcsak negatív eseményeket villant fel, hanem mutat pozitív – vagy legalább is inkább pozitív – dolgokat is a jövőben: képesek leszünk jelenleg még gyógyíthatatlan betegségeket meggyógyítani, a technológiai fejlődés megalkotja a transzhumán életformát, és kísérletek zajlanak az örökélet lehetőségével kapcsolatban is.

A sorozatról egy előzetest is kaptunk a csatornától:

A Direct One tavaly vált elérhetővé Magyarországon, indulásáról, elérhetőségéről itt érhetők el a részletek.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Évek alatt. Fotó: Direct One
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások