fbpx
Adótorony.

Utolsó szakaszába lépett a 3G lekapcsolása a Magyar Telekomnál

Hamarosan végleg, az ország minden pontján leáll az elavult technológia a mobilszolgáltatónál. Több módon is segítik azon ügyfeleket, akik még nem váltottak korszerűbb, legalább 4G-képes készülékre.

A tervek szerint halad a Magyar Telekomnál a 3G hálózat fokozatos lekapcsolása, amely július 1-jétől már sehol nem lesz elérhető – közölte lapunkkal a mobilszolgáltató egy mai, hétfői közleményében.

Július 1-jétől a legfeljebb 3G-képes készülékkel rendelkező ügyfelek hangforgalmát a meglévő 2G hálózat tudja átvenni.

A szolgáltató több körben, sms-ben keresi meg azon ügyfeleit, akiket a változás leginkább érinthet: akik az elmúlt időszakban mobilinternetet használtak a 3G hálózaton, és a készülékük beállítása, a régi sim-kártyájuk vagy a legfeljebb 3G-képes készülék használata miatt a lekapcsolás után nem érnék el a Telekom mobilinternet szolgáltatását.

Telekom.
Fotó: stock / Depositphotos

Ezen felül létrehoztak egy weboldalt, mely hasznos információkkal látja el az érdeklődőket, hogy megállapíthassák, őket érinti-e a technológiaváltás. A honlap segítségével az ügyfelek ellenőrizhetik, hogy 4G- illetve 5G-képes-e a készülékük, és hogy milyen hálózatra kapcsolódik a sim-kártyájuk. Ezt követően útmutatást kapnak a készülékbeállítások esetlegesen szükséges módosításához (például a készülék beállítása ne kizárólag a 3G hálózat használatát engedélyezze). A régi SIM kártyákat a Telekom üzletekben vagy online igénylés esetén futáros kiszállítással díjmentesen cserélik újra. A szolgáltató javasolja, hogy mindenki ellenőrizze készüléke beállításait, érdemes gondolni az idősebb családtagok által használt, gyakran régebbi típusú eszközökre is.

„Fontos számunkra, hogy ügyfeleinket folyamatosan tájékoztassuk a 3G hálózat lekapcsolásából adódó változásokról, és hogy praktikus segítséget nyújtsunk számukra ahhoz, hogy a technológiaváltást követően is elérjenek minden kívánt szolgáltatást. Biztosak vagyunk benne, hogy a 3G-ről 4G/5G mobiltechnológiára való váltás mindenki számára kézzel fogható előnyökkel jár, legyen szó mobilnet sebességről vagy általános szolgáltatásminőségről”

– mondta Méry Katalin, a Magyar Telekom ügyfélszolgálati igazgatója.

Kérhető a készülékcsere-támogatás is

A mobilszolgáltató csatlakozott az NMHH (Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság) mobilkészülékcsere-támogatási programjához is, így február 14-től a Telekom üzletekben is kérhető a bruttó 20.000 forintos támogatás régi, 3G-képes mobilkészülék 4G- vagy 5G-képes készülékre való cseréjénél. Május 9-től pedig a 2G-képes mobiltelefonok is lecserélhetők a program keretében, amely a keret kimerüléséig vagy július 17-ig tart.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások