fbpx
ORF

Felfüggesztették az Orbán Viktorról közzétett, diplomáciai botrányt kavaró véleménye miatt az osztrák közmédia egyik vezetőjét

Karl Pachner, az Osztrák Közszolgálati Rádió és Televízió (ORF) egyik vezetője abbéli magánvéleményének adott hangot, hogy „tisztességes dolog lenne”, ha Orbán Viktor szívrohamot kapna.

Felfüggesztették tisztségéből Karl Pachnert, az Osztrák Közszolgálati Rádió és Televízió, az ORF egyik vezetőjét, aki a közösségi médiában a magyar miniszterelnök esetleges haláláról posztolt – jelentette az osztrák Kronen Zeitung és a Die Presse, illetve ennek nyomán az MTI.

Pachnert, aki az ORF online tartalomszolgáltatásáért felelős igazgató, először csak figyelmeztetésben részesítették, de a Kronen Zeitung információi szerint az igazgató már nem tér vissza a beosztásába. A Die Presse úgy tudja, hogy a felfüggesztés a vezető „saját kérésére” történt.

Az ORF vezetőjének a közösségi médiában közzétett, majd később törölt bejegyzése diplomáciai botrányt kavart, ezért a Külgazdasági és Külügyminisztérium berendelte magához az osztrák nagykövetet emiatt. Az osztrák külügy elfogadhatatlannak minősítette a bejegyzést. Később maga Pachner is bocsánatot kért a „félreérthető megfogalmazásért” és kijelentette, hogy nem kívánja senkinek sem a halálát.

Orbán Viktor 2022.04.03-án, a 4. kétharmados választási eredmény megnyerésekor
Orbán Viktor 2022.04.03-án, a 4. kétharmados választási eredmény megnyerésekor. Fotó: MTI

Az osztrák közmédiás vezető szerda este tette közzé a vihart kavaró Facebook-bejegyzését, amelyben arról írt, hogy „tisztességes dolog lenne”, ha a magyar kormányfő szívinfarktust kapna.

Az ORF főigazgatója, Roland Weissmann pénteken arról beszélt, ez volt az „utolsó figyelmeztetése” Pachnernek. A főigazgató sajtóközleményben fejezte ki sajnálkozását a munkatársa miatt, és egyben „magán-bejegyzésnek” minősítette Pachner mondatait.

További hírek

Borító: ORF / Fotó: depositphotos.com

 

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások