fbpx
A 4iG irodája Budapesten, a Montevideo utcában.

Jelentősen megnőtt a 4iG árbevétele és nyeresége

Nyilvánosságra hozta az idei, első negyedéves, valamint a 2021-es pénzügyi beszámolóját a vállalatcsoport.

A 4iG az idei év első három hónapjában 48,9 milliárd forint értékesítési árbevételt és 2,2 milliárd forint adózott eredményt ért el – közölte a vállalatcsoport kedden az MTI-vel.

A forgalom 68 százaléka a távközlési vállalatok tevékenységéből származik. A tavalyi azonos időszakban 15,3 milliárd forint árbevétellel és 566 millió forint adózott eredménnyel zártak.

Az első negyedév vállalati eseményei közül kiemelték a távközlési portfóliójuk apportálását az Antenna Hungáriába. A 4iG ezt követően informatikai rendszerintegrátorból távközlési és informatikai szolgáltatásokat kínáló, nemzetközi infokommunikációs cégcsoporttá fejlődött, miközben a Nyugat-Balkán meghatározó szakmai befektetővé léptek elő, és maguk is nemzetközi beruházókkal gyarapodtak. Közülük a legjelentősebb a Rheinmetall AG, amely stratégiai partnerként 25 százalékot meghaladó részesedést szerzett a cégcsoportban.

A 4iG irodaháza Budapesten, a Montevideo utcában
A 4iG irodaháza Budapesten, a Montevideo utcában. Fotó: 4iG

A német vállalattal kötött partneri együttműködéstől azt remélik, hogy a védelmi iparban nemzetközi lehetőségek nyit meg a 4iG előtt. A közlemény ezen felül az infokommunikációs vállalatok konszolidálását, az egységes szervezeti és irányítási struktúra kialakítását fogalmazta meg célként, hogy – mint írták – egységes márkanévvel, a társaság piaci súlyának megfelelő hatékonysággal léphessenek föl a magyarországi és nemzetközi piacokon.

Mint arról a Media1 beszámolt, a DIGI nevet például két éven belül le kell váltsa a vállalat. A távközlési szolgáltató felvásárlása januárban zárult le.

2021-es pénzügyi eredmények

A 4iG tavaly 93 milliárd forint nettó árbevétellel zárt, több mint 62 százalékkal haladva meg a 2020-ast. A 6,35 milliárd forintos adózott eredmény 85 százalékos emelkedést jelentett éves összevetésben. A társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriás kibocsátója, részvényei 759 forinton zártak kedden, értékük egy éven belül 602 és 1134 forint között változott.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: a 4iG irodája Budapesten, a Montevideo utcában. Fotó: 4iG
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások