fbpx
YouTube, Oroszország.

Videók tízezreit törölte a YouTube az orosz-ukrán háború kapcsán

A platform továbbra is elérhető Oroszországban, noha a Kreml-barát tartalmakat már eltávolították róla.

A YouTube több mint 70 ezer videót és 9 ezer csatornát törölt az ukrajnai háború kapcsán a tartalomra vonatkozó irányelvek megsértése miatt, például olyanokat, amelyek az orosz inváziót „felszabadító küldetésként” emlegették – számolt be a The Guardian nyomán a 444.

A YouTube egyike azon nyugati felületeknek, amelyeket még nem tiltottak ki Oroszországból a hatóságok – pedig már a Kreml-barát tartalmakat is eltávolította róla a médiavállalat. A YouTube törölte Vlagyimir Szolovjov Kreml-barát újságíró csatornáját, de az orosz védelmi és külügyminisztériumhoz kapcsolódó csatornáknál is ideiglenesen felfüggesztették a videók feltöltését.

A YouTube-nak körülbelül 90 millió felhasználója van Oroszországban, bár hirdetések már nincsenek a platformon az országban.

YouTube.
Fotó: stock / Depositphotos

Mint arról a Media1 beszámolt, áprilisban egy orosz bíróság 11 millió rubel (körülbelül 47,1 millió forint) bírságot szabott ki a Google-re, amiért az nem törölte az ukrajnai háborúról szóló, hamisnak ítélt információkat, valamint az ukrán „szélsőjobboldali” csoportok által publikált YouTube-videókat.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások