fbpx
Molnár Kálmán, az ÖRT elnöke (balra) és Bérci István, a MÉKISZ elnöke

Együttműködési megállapodást írt alá az Önszabályozó Reklám Testület a MÉKISZ-szel

A Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesületével kötött megállapodás legfontosabb elemeként a saját etikai kódexszel rendelkező szakmai szervezet a jövőben az étrend-kiegészítő reklámok tartalmával kapcsolatos etikai eljárásokat az ÖRT-re bízza.

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülete (MÉKISZ) valamint az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) – tudatta a két szervezet a közös, pénteki, a Media1-hez eljuttatott közleményében.

Mint írták, a megállapodással magasabb szintre emelik az elmúlt években operatív szinten zajló kooperációt, és megerősítik az etikus és felelős reklámtevékenység területén végzendő együttműködést.

A közleményben a MÉKISZ hangsúlyozta: fontos számukra, hogy az étrend-kiegészítő kategória szereplői megfelelő támogatást kapjanak a jogszerű és etikus reklámozási gyakorlatról akár már a reklámkészítés folyamata során. Nagy hangsúlyt igényel továbbá a kategóriában – annak érzékenysége miatt – a fogyasztók részéről érkező panaszok és a versenytársak közötti panaszügyek gyors, szakszerű rendezése is.

Molnár Kálmán, az ÖRT elnöke és Bérci István, a MÉKISZ elnöke.
Molnár Kálmán, az ÖRT elnöke (balra) és Bérci István, a MÉKISZ elnöke. Fotó: ÖRT

„Az ÖRT tevékenységében rendkívül fontos, történelmi pillanat a jelenlegi megállapodás. A Sörszövetség, a Szeszipari, valamint a Kozmetikai szövetség mellett egy elismert, nagy tagsági bázissal rendelkező szakmai szervezettel lépünk stratégiai együttműködésre. A testület kategóriában érintett tagjai már eddig is vállalták, hogy a jogi előírásokon túlmutató Magyar Reklámetikai Kódex előírásait is betartják, és döntéseinket figyelembe is veszik, elfogadják. Az a tény, hogy a MÉKISZ a saját belső kódexének reklámozással kapcsolatos pontjaiban az ÖRT-t ismeri el szakmai partnerként, valamint az eljárások során annak eljárásrendjét, döntését elfogadja az önszabályozás hazai gyakorlatában kiemelt jelentőségűnek mondható. Az ÖRT független szakértői munkájának elismeréseként tekintek erre a megállapodásra, és büszke vagyok arra, hogy egy komoly hagyományokkal rendelkező szakmai szervezet, mint a MÉKISZ példát mutat az iparági szereplők számára”

– mondta Molnár Kálmán, az ÖRT elnöke.

„Felelős szakmai szervezetként és az etikus reklámozás iránt elkötelezett tagságunk számára nagyon fontos, hogy az étrend-kiegészítő kategória szereplőinek reklámozási gyakorlata során felmerülő kérdéseikre naprakész és gyors segítséget kapjanak, illetve, hogy a jogsértő és etikátlan reklámozást a lehető legnagyobb hatékonysággal tudjuk kezelni, megszüntetni, hiszen egy a magyar gazdaság számára is fontos termékkategória hírneve megérdemli a védelmet. Ehhez a küldetéshez a piacon elérhető, hiteles és mindenki számára elfogatott szakmai szervezet támogató munkájára van szükségünk és a partnert a korábbi együttműködéseink tapasztalatai alapján az ÖRT személyében találtuk meg. Bízom abban, hogy az ÖRT-vel kötött megállapodás nagyban segíteni fogja tagjaink napi munkáját és védi a kategória hírnevét a jogszerűtlen és etikátlan reklámozókkal szemben. Nagyon sok közös feladat vár ránk, de hiszünk abban, hogy a két szakmai szervezet összefogásával látható eredményeket fogunk elérni a pozitív reklámozási gyakorlat területén. Felelős szervezetként ezért is döntöttünk arról, hogy magasabb szintre emeljük az együttműködést a reklámszakmai partnerünkkel”

– fogalmazott Bérci István, a MÉKISZ elnöke.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: Molnár Kálmán, az ÖRT elnöke és Bérci István, a MÉKISZ elnöke. Fotó: ÖRT
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások