fbpx
A Seon nevű online csalásmegelőző startup honlapja.

32 milliárd forint befektetést kapott egy csalásmegelőző magyar startup

Sosem kapott még hazai startup akkora invesztíciót, mint most a Seon.

A Twitter, az Uber, a Snapchat és a Uipath befektetőcégének részvételével 94 millió dollár (nagyjából 32,5 milliárd forint) tőkét vont be az online csalásmegelőző magyar startup, a Seon frissen zárt Series B befektetői körében – számolt be a Forbes. A lap megjegyezte: magyar startup ezen a szinten ekkora befektetésnek még a közelébe sem ért korábban.

A Seon működésének alapja, hogy a legkülönfélébb forrásokból származó digitális lábnyom komplex elemzésével kiszűrik a potenciális csalókat az online tranzakcióknál. A gépi tanulásra építő megoldásuk elemzi az IP-címet, az e-mail-címet, a közösségi médiás információkat és az egyéb online viselkedést, mielőtt a vásárlási szándékról eldönti, hogy van-e abban biztonsági kockázat.

SEON

Bosszúságból fejlesztették

A céget 2017-ben corvinusos egyetemistaként hívta életre Kádár Tamás és Jendruszák Bence. Bosszúságból, mert a kriptovaluta-kereskedő oldaluk fejlesztésekor többször futottak csalókba. Ezek kiszűrésére kezdtek a fejlesztésekbe.

Az elmúlt egy évben jelentős növekedésen mentek keresztül, több mint 140 embert vettek fel (többségüket a budapesti irodájukba), újra megtriplázták a bevételeiket, és olyan ügyfeleket igazoltak mint a Revolut, a Nubank, a Patreon, az Afterpay vagy a Mollie, és a londoni és budapesti irodáik mellé megnyitották jakartai és austini központjaikat is. Utóbbi két helyszínen jelen pillanatban 6-8 fővel zajlik az üzletfejlesztés; ezt az év végéig 25 főre szeretnék növelni.

A budapesti központ taglétszámát az év végéig újabb 100 fővel szeretnék növelni.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: a Seon nevű online csalásmegelőző startup honlapja. Fotó: seon.io
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások