fbpx
A Metrics, a Media Future új analitikai megoldásának felülete

Ingyenes adview analitikai eszközt indított Metrics néven az Indamedia-csoporthoz tartozó Media Future

Egy olyan naponta frissülő online analitikai platformról van szó, amely a médiavásárlók számára nyújt elemzési lehetőségeket, 28 napos előrejelzést és automatizált ajánlatkérést.

A szaksajtó számára szervezett internetes Zoom-értekezleten jelentette be kedden az Indamediához tartozó Media Future Zrt. (korábbi nevén IndaLabs), hogy elindította online reklámpiaci újdonságát, a mindenki számára elérhető, Metrics névre keresztelt szolgáltatását a metrics.mediafuture.hu internetes címen.

Ez egy olyan naponta frissülő online adview – tehát a megjelenített hirdetéseket elemző – analitikai platform, mely a médiavásárlók számára nyújt különböző lehetőségeket, 28
napos előrejelzést és automatizált ajánlatkérést.

A Media1 részvételével zajló sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Media Future Zrt. különböző adtech (hirdetéstechnológiai) megoldásokkal és kutatásokkal kívánja segíteni a digitális hirdetők és médiaügynökségek munkáját, hogy a minőségi online tartalmakon megjelenő display- és videóhirdetések hatékonysága, költséghatékonysága tovább
növekedjen.

A Metrics bemutatkozó sajtóeseménye
A Metrics bemutatkozó sajtóeseménye

A cég első, kiemelt ügyfele az Indamedia Sales (ez a cég felel például az Index, a Totalcar, a Velvet, a Dívány és több más internetes termék reklámfelületeinek értékesítéséért), a szolgáltatásai azonban túlmutatnak az Indamedia-portfólión és alkalmasak úgynevezett cross-saleshouse megoldásokra is, vagyis nyitottak más sales house-ok bevonására is. A Media1 kérdésére elmondták, hogy bármilyen hirdetéskiszolgáló rendszer adatait be tudják kötni, amelyik rendelkezik API kimenettel, ezt követően az adott website megjelenített hirdetésének adatai is elemezhetők lesznek.

A független adserver adatokat felhasználó Metrics a Media Future első ingyenes B2B terméke, ahol a médiavásárlók az ingyenes regisztrációt követően egy naponta frissülő, óriási, transzparens adatbázist találnak a következő online kampányaikhoz tájékozódásként.

„Eddig nem volt arra mód, hogy az online kampányt tervezők a sales house-ok inventory-ját megnézzék, előszűrjék. A Metrics.mediafuture.hu platformon ez most megvalósul. Regisztráció nélkül érhetők el topline adatok az Indamedia Sales portfólió kiadványaira, rovataira és viselkedésalapú célcsoportjaira, a regisztrált felhasználók pedig mélyebb információkat is találnak” – mondta el a sajtó számára szervezett Zoom-konferencián Vándor Attila, a Media Future Zrt. vezérigazgatója.

Sok értékes adathoz lehet hozzájutni

Az online felületen tematika-, lokalitás- és rovatszintű AV-inventory adatok érhetők el az elmúlt 28 napra, akár viselkedésalapú célcsoportadatokkal és platformbontással is. „A médiavásárló percek alatt láthatja a teljes vagy épp a rovatszintű, lokalitás, platformok vagy tematika és célcsoport szerinti inventory-t, és gondolhatja végig, mekkora részét szeretné felhasználni a márkái számára” – mondta el Földi Kata, a cég head of insightja.

A Metrics by Media Future arculata

Bejelentették azt is, hogy a Media Future a piaci insightok megosztására, megbeszélésére a Mediaspace.global nevű szakmai közösségi oldalon Magyarországon elsőként indít csoportot, ahol negyedéves , ingyenes workshopok is várják majd a szakma érdeklődőit.  A Media Future csoporthoz a https://mediaspace.global/groups/mediafuture címen lehet csatlakozni.

A Metrics használatának előnyei

  • Radikális transzparencia
  • Inspiráció médiatervezőknek, marketingeseknek a hatékony kampányhoz
  • Rovatszintű adatok
  • Szofisztikált célcsoportok
  • AV trend-elemezés és előrejelzés (forecast)
  • Kényelmi funkciók, automatizált ajánlatkérés, gyors keresés

A hazai médiatulajdonosok az oldal használata esetén versenyképesebbé válhatnak, a hirdetők hatékonyabb prémium kampányokat szervezhetnek, és az ügynökségek, médiatervezők olyan plusz adatokhoz juthatnak hozzá, amelyekhez eddig csak globális rendszerekből juthattak – hangoztatta a keddi sajtóeseményen Földi Kata.

További médiával kapcsolatos hírek érhetők el a Media1.hu oldalon. Ott vagyunk Facebookon is, és kérheti tartalmainkat Telegram-csatornánkról is, hogy garantáltan és azonnal értesüljön a legújabb tartalmainkról!

Borító: A Metrics, a Media Future új analitikai megoldásának felülete
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások