fbpx
A Robotmese című könyv borítója.

Nagy Ervin is könyvet írt a most indult Lampion Könyveknek, a Central Kiadói Csoport új könyves brandjének

A Lampion főszerkesztői feladatait Balázs Eszter Anna látja el.

Lampion Könyvek néven, az Animus és a Central Könyvek mellett új brandet vezet be a Central Kiadói Csoport. Az új márka a kisgyerekekhez és a tinédzserekhez szól – közölte a Media1.hu-val egy szerdai közleményében a kiadó.

Mint írták, bár a kiadó korábban is foglalkozott gyerekkönyvek megjelentetésével, a Lampion Könyvekkel kiszélesítik a megcélzott korosztályt, és sokkal több hazai szerzővel és illusztrátorral dolgoznak. A főszerkesztői feladatokkal a gyerekkönyvkiadás terén nagy rutinnal rendelkező Balázs Eszter Annát bízták meg, aki, mint arról a Media1 is beszámolt, tavaly augusztus óta dolgozik a projekt előkészítésén a kiadó munkatársaival.

„A lampion meleg fénye beragyogja a szobát, meghitté teszi a hétköznapokat, vagy épp megvilágítja az utat, amelyen járunk. Mi pedig hisszük, hogy a könyveknek is épp ez a feladatuk. A jó könyv fényt derít a múltra és jövőre, más kultúrákra, mások gondolataira, és leginkább persze a saját világunkra. Egy gyerek- és ifjúsági kiadó felelőssége pedig ebből a szempontból óriási”

– fogalmazott Balázs Eszter Anna.

Balázs Eszter Anna, a Lampion Könyvek főszerkesztője.
Balázs Eszter Anna, a Lampion Könyvek főszerkesztője. Fotó: Central Kiadói Csoport

Nagy Ervin az első szerzők között

A Lampion Könyvek egyik első kiadványa a Robotmese. Nagy Ervin színész az Álarcos énekes című műsorban alakított Robot-figura alapján, Péterfy Gergely íróval közösen dolgozta ki a történetet. A Kék Lovag kalandjait Nagy Ervin először a Facebook-oldalán, folytatásokban adta elő, amit hétről hétre tízezrek követtek a világ minden tájáról. Az átdolgozott, könyvsorozattá bővített történetek első kötete már elérhető a boltok polcain, és nyolcéves kortól ajánlott.

„A gyerekeknek ma különösen nagy szükségük van a figyelmünkre. Ebben az agyondigitalizált világban még felnőttként is könnyű elveszni, nemhogy gyerekként. A kisiskolások már szinte az online térben élnek, ahol rengeteg valós veszély les rájuk. Ez a gondolat hajtott, amikor kitaláltam a kis Kék Lovag történetét, és irtózatosan örültem, hogy Péterfy Gergő barátom vállalta, hogy megírja. Szerintem – hála neki – egyszerre lett vicces és nagyon kalandos a könyv, és nem mellesleg valami igazán fontosról is sikerül beszélnünk. A Robotmese a szívügyünk lett, és szeretnénk, ha minél több gyerek megismerné”

– mondta Nagy Ervin.

Nagy Ervin a Televíziós Újságírók Díja Gálán
Nagy Ervin a Televíziós Újságírók Díja Gálán

Szintén megvásárolható a már több mint húsz országban megjelent a Kaszás című YA-disztópia Neal Shustermantól, a The New York Times bestsellerszerzőjétől. Az író egy sodró és gondolatébresztő történetben mesél egy látszólag tökéletes világról és az általa generált félelmekről. Bajzáth Mária mesepedagógus könyve, a Kerek élet fája a megjelenés után azonnal felkerült a hazai sikerlisták élére. A Népmesekincstár Plusz-sorozat harmadik kötete  a családok és pedagógusok számára lehet hasznos.

A Lampion Könyvek között továbbra is megtalálhatók Berg Judit és Gryllus Vilmos művei, a közeljövőben pedig M. Kácsor Zoltán, Gyurkó Szilvia és Tittel Kinga is debütál a szerzők között – áll a Central Médiacsoport könyves részlegének tájékoztatásában.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: a Robotmese című könyv borítója. Fotó: Central Kiadói Csoport
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások