fbpx
Gyerekkönyvek illusztráció / Pixabay

Gyerekkönyvek kiadásán dolgozik a Central Médiacsoport könyvkiadója

Bővül a 24.hu-t is kiadó Central Médiacsoporthoz tartozó Central Kiadói Csoport portfóliója: az Animus és a Central Könyvek mellett új, gyerekkönyvkiadói terület építésén dolgozik. Ismert szakembert bíztak meg a terület irányításával.

A Central Kiadói Csoport közleményében mutatta be a gyerekkönyvek terén nagy rutinnal rendelkező, a kiadói szakmában jól ismert szakembert, Balázs Eszter Annát, aki augusztus 1. óta látja el az új ágazat főszerkesztői feladatait.

Balázs főszerkesztősége idején a Kolibri Kiadó az ország egyik legnagyobb gyerekkönyvkiadójává nőtte ki magát – írják a közleményben.

„A célom egy friss szemléletű és magas színvonalú, minden korosztályt és műfajt lefedő gyerekkönyvkiadó felépítése azokon a fantasztikus alapokon, amelyekkel a Central Kiadói Csoport már eleve rendelkezik” – nyilatkozta Balázs Eszter Anna az új feladata kapcsán.

Balazs Eszter Anna // Central Kiadói Csoport
Balázs Eszter Anna // Central Kiadói Csoport

A Central Kiadói Csoport a hazai könyvpiac egyik jelentős szereplője. Az Animus Könyvek égisze alatt olyan világhírű szerzők könyvei jelennek meg, mint J. K. Rowling, Jo Nesbø vagy a népszerű izraeli történész, Yuval Noah Harari. A Central Könyvek népszerű női regényeket, gasztro- és ismeretterjesztő kiadványokat gondoz, valamint Berg Judit, Gryllus Vilmos, Tóth Krisztina és a Nők Lapja magazin állandó szerzőinek – Schäffer Erzsébet, V. Kulcsár Ildikó, Vass Virág – műveit.

„Eszter tíz éve a gyerekkönyvkiadás egyik meghatározó alakja. Augusztus 1-jétől kiadónk gyerekkönyves főszerkesztőjeként fontos szerepe lesz új terveink megvalósításában. A meglévő két erős brandünk mellett tervezzük a gyerekkönyvkiadó felépítését, amely ugyanolyan meghatározó lehet a könyvpiacon, mint az Animus és a Central Könyvek”

– mondta el Szemere Gabriella, a Central Kiadói Csoport ügyvezető igazgatója.

Még több hír érhető el a Media1-en

Borítókép: Pixabay
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások