fbpx
Választás '22, az RTL Magyarország választási műsora.

Ilyen lesz az RTL Magyarország választási műsornapja

Több platformon, a televízió mellett kizárólag online elérhető tartalmakkal is készülnek.

Az RTL Magyarország is készül a vasárnapi országgyűlési választásra. A Media1 ezzel kapcsolatos érdeklődésére közleményt juttattak el a Media1-nek, amiből kiderülnek a  részletek arról, hogy milyen műsorokkal készülnek az eseményre.

Mint írták, az urnazárást követően, 19 órától az RTL Híradó különkiadásában teszi közzé a Medián közvélemény-kutató a választások előtt készülő utolsó, 1.500 fős reprezentatív felmérésének eredményeit. A tévétársaság megrendelésére március 30. és április 1. között készülő közvélemény-kutatás ismertetését a nézők az rtl.hu mellett az RTL Magyarország Facebook oldalán is élőben követhetik majd. 19:20 és 20:45 között az RTL Klub több alkalommal is gyorshírekben számol majd be a legfrissebb fejleményekről.

20 órától 20:25-ig az rtl.hu portálon rendhagyó élő stúdióbeszélgetésben két egykori politikus: Lendvai Ildikó és Herényi Károly várja az érdeklődőket. Mindketten átélték azt, hogy pártjuk nyer, de azt is, hogy veszít, és egyebek mellett arról is mesélnek majd Szabados Ágnesnek, hogy mi történik a színfalak mögött az urnazárás és az eredményhirdetés közötti órákban. A beszélgetés további érdekessége, hogy azt csak az rtl.hu oldalon követhetik figyelemmel a nézők, a televízió képernyőjén nem.

Választás '22, az RTL Magyarország választási műsora.
Fotó: RTL Magyarország

A 20:45-kor kezdődő, élő választási műsor két házigazdája Boros Krisztina és Rábai Balázs lesznek.  Őket – és a nézőket – három szakértő vendég: Krekó Péter (a Political Capital ügyvezetője), Bódi Mátyás (a Választási földrajz geográfus-elemzője) és Hajdú András (a Mathias Corvinus Collegium politikai elemzője) segíti majd a beérkező adatok értelmezésében.

A részeredmények alapján a műsor kísérletet tesz arra is, hogy a Választási földrajz Facebook-oldal készítőinek segítségével mindenkinél hamarabb megbecsülje a választás várható eredményét. A szakértők által kiválasztott 30, sorsdöntőnek gondolt választókerület eredményének alakulásáról külön is beszámolnak majd az este folyamán. Emellett több alkalommal élőben kapcsolják majd a győzelemre, vagy parlamentbe jutásra esélyes pártok eredményváróját is.

Az RTL Klub élő választási műsora a televíziós képernyő mellett az rtl.hu oldalán is elérhető lesz április 3-án. A portál a szavazókörök megnyitásától percről percre tudósít majd a választással kapcsolatos hírekről. A napközben beérkező részvételi adatok, valamint az urnazárás után érkező eredmények grafikonokon is megjelennek majd az oldal felületén, és az élő bejelentkezések mellett elemzések, valamint videós tudósítások is várják majd a hírportál látogatóit.

A választási műsornapról két előzetest is mellékelt a tévétársaság:

 

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Borító: RTL Magyarország
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások