fbpx
hvg.hu.

Voksolásra buzdít a HVG

A médium munkatársai is elmennek voksolni, mert van úgy, hogy az újságíró is elsősorban a jövőjéről dönteni akaró állampolgár – írta a lap.

A vasárnapi országgyűlési választáson történő részvételre bíztatja az olvasóit a HVG a portál felületén ma, csütörtökön megjelent felhívásban.

Mint fogalmaztak, vannak azok a pillanatok, amikor az újságíró nem egyszerűen krónikás, hanem elsősorban állampolgár, „aki igenis élni akar a lehetőségével, hogy befolyásolja a történéseket, saját és szerettei, és az egész ország jövőjét”.

Hozzátették:

„Ezért mi ezen a vasárnapon is elmegyünk szavazni. Most így állunk ki véleményünk és akaratunk mellett. És arra biztatunk mindenkit, tegye ugyanezt!”

Mint arról a Media1 beszámolt, az országgyűlési választáson való részvételre ösztönző kisfilmeket sugároz az RTL Magyarország is. A tévétársaság munkatársai azt azonban nem mondják el, kire fognak szavazni, ugyanis mint az RTL Híradóban elhangzott, újságírók, nem pedig propagandisták, ahogy a TV2 Tények című műsorának hírolvasói, akik annak ellenére, hogy korábbi hasonló akciójuk miatt 3,4 millió forint összegű bírságot kapott a TV2, most újból Orbán Viktor mellett agitáltak. Emiatt egyébként a TASZ a TV2 újbóli és a korábbinál súlyosabb megbírságolását követeli, arra hivatkozva, hogy többszörös és megismételt jogsértésről van szó.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Kiemelt fotó: Kasza János / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások