fbpx
podcast

Támogatási programot indított podcastereknek a Vodafone Magyarország

Az egész podcast-szcénára kiterjedő programot indít a távközlési vállalat és két másik cég a minőségi tartalomgyártás és -fogyasztás jegyében.

A Vodafone Podcast Pioneers névre keresztelt program keretén belül a tartalomgyártók anyagi támogatást, szakmai és technológiai segítséget kapnak, valamint műsoraikat a Vodafone különböző felületein is hirdetik majd. A kezdeményezésre témától függetlenül jelentkezhetnek a tartalomgyártók a https://podcastpioneers.hu/ oldalon.

A Vodafone a Carat médiaügynökséggel és a BOLD kreatívügynökséggel együttműködésben indítja a programot, amely az egész hazai podcast-szcénára kiterjed majd. Magyarországon ez a piac jelenleg felfutó ágban van, egyre bővülő tartalomkínálattal és növekvő hallgatótáborral. A kezdeményezéssel a távközlési vállalat elsődleges célja, hogy támogassa a hazai tartalomgyártást, valamint elöljárója legyen a piac hirdetéseinek.

A program keretein belül hallgatottsági adatok alapján nyújt anyagi támogatást a független podcasterek számára a vállalat, amennyiben az általuk előállított tartalom megfelel a program alapelveinek, továbbá a podcastban elhangzik a vállalat és a program neve. A kiválasztott tartalomkészítők az anyagi juttatáson kívül szakmai segítséget kapnak a Vodafone-tól, illetve lehetőséget, hogy a cég felületein hirdessék műsorukat.

A podcastok világa ma a kreativitás és az alkotói szabadság új univerzuma. Épp olyan izgalmas, felfedezésre váró vidék, mint tizenöt éve a blogok világa volt. Egy jó podcastban persze a bátorság és eltökéltség mellett rengeteg munka is van, hiszen a színvonalas műsorok felkészültséget, sok időt, energiát és persze anyagi ráfordítást is igényelnek. A Vodafone tehát jó időpillanatban indította el új programját: a Podcast Pioneers nagy segítséget jelent kezdő és »haladó« podcastkészítőknek egyaránt, és így meggyőződésem, hogy az egész magyar podcast piac nívóját emeli majd. Ezért csatlakoztam én is a platformhoz, és vállaltam, hogy segítek minél több podcasterrel megismertetni ezt a programot.”

– mondta el Tóth Szabolcs Töhötöm, Az élet meg minden című podcast műsorvezetője.

A program előregisztrációs időszaka már tavaly kezdetét vette, ráadásul már ekkor rengeteg, szerteágazó tematikájú műsorral jelentkeztek a tartalomgyártók: üzleti témájú audioanyagokon keresztül, a pszichológiai műsorokon át, egészen a filmes vagy zenés podcastokig.

Ha feliratkozik a Media1 Telegram-csatornájára, sosem marad le a híreinkről!

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozhat hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint feliratkozhat a hírlevelünkre is!

Kiemelt fotó:  Depositphotos.com (stock)
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások