fbpx
M. Tóth Ildikó.

Elhunyt M. Tóth Ildikó újságíró, sajtófőnök

Életének 49. évében érte őt a halál.

Hosszan tartó betegség után meghalt M. Tóth Ildikó újságíró, a Debreceni Egyetem sajtófőnöke – írta a felsőoktatási intézmény közleménye nyomán a Blikk.hu.

M. Tóth Ildikó mintegy 30 évet töltött a médiában. 1994-ben egy hajdúböszörményi helyi adónál, a Keleti Főcsatorna Rádiónál hírszerkesztőként-hírolvasóként kezdte pályáját. Ezt követően Miskolcon folytatódott a pályafutása, ahol két helyi rádióban is szerkesztette a híreket, majd önálló műsort kapott.

A miskolci évek alatt kezdett televíziózni a Magyar Televízió Miskolci Körzeti Szerkesztőségében, ahol a riporteri és szerkesztői munka mellett már műsorvezető is volt a körzeti híradó kamerái előtt. A miskolci évek után, 2000-ben Debrecenben folytatta pályáját a Rádió 1 hírszerkesztőjeként, majd vezető hírszerkesztőjeként, közben egy nyíregyházi rádióban (Gold Fm) is dolgozott, a Havaria Press helyi tudósítója volt, és az ingyenes Futár újság szerkesztőjeként a nyomtatott sajtóval is megismerkedett. A Debrecen Televízióban 2002-ben kezdett dolgozni: először riporterként, majd szerkesztőként, később hírigazgatóként.

„2022 januárjában egy vírusfertőzést követően kórházba került, de onnan is ugyanazzal a lendülettel vetette bele magát az egyetemi kommunikációba, mint ahogy az elmúlt 9 évben bármikor. Hatalmas élni akarással, fittyet hányva az egyre súlyosbodó állapotra a kórházi ágyból is napi rendszerességgel egyeztetett a kollégákkal, igyekezett támogatni az egyetemi Sajtóiroda és az egyetemi vezetés mindennapi munkáját”

– írta a Debreceni Egyetem, mely M. Tóth Ildikót a saját halottjának tekinti.

További híreink itt találhatók.

Kiemelt fotó: Debrecen Megyei Jogú Város Hivatalos Csatornája / YouTube.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások