fbpx
Netflix.

Plusz pénzt szedne a Netflix a jelszavakat megosztó felhasználóitól

Egyelőre három országban extra díj bevezetését tervezi a Netflix olyan esetekre, ha egy előfizetést több, nem azonos háztartásban élő ember használ. Nem ez lenne a vállalat első próbálkozása, hogy visszaszorítsák a jelszavak megosztásának gyakorlatát.

A Netflix blogbejegyzése nyomán a Napi.hu számolt be arról, hogy a streaming platform egy új ötlete megvalósításán dolgozik.

Chengyi Long, a Netflix termékfejlesztési igazgatója a bejegyzésben úgy fogalmazott, hogy a cég véget szeretne vetni annak a gyakorlatnak, hogy a nem egy háztartásban élők ingyen megosszák egymással a jelszavukat.

Tavaly már a The Verge is írt egy hasonló kísérletről; annak a lényege az volt, hogy a Netflix bevezetett egy úgynevezett fiókellenőrző eszközt, mely azt akadályozta volna meg, hogy a jogosulatlan felhasználók tartalmakat nézzenek más fiókján keresztül.

Netflix applikáció mobilra
Fotó: stock / Depositphotos.com

A mostani próbálkozásukat három országban, Chilében, Costa Ricában és Peruban vezetik be a következő hetekben, kísérleti jelleggel. A dolog lényege, hogy a standard és a premium csomagok előfizetői alfiókokat hozhatnak létre alacsonyabb áron, legfeljebb további két embernek, akikkel nem élnek egy háztartásban.

Egy másik, szintén most bejelentett újdonság, hogy a felhasználók a jövőben átvihetik a profiljuk információit egy új fiókba anélkül, hogy elvesznének a személyre szabott beállításaik, vagy az aktivitási naplójuk adatai.

Ha ez a két intézkedés beválik, lehetséges, hogy az egész világon bevezetik őket.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookona Twitteren és a Telegramon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások