fbpx
Kálomista Gábor, az ElkXrtuk egyik producere a film díszbemutatóján.

Az ElkXrtuk alkotói tévésorozatot készíthetnek Móricz Zsigmond egyik művéből

Történelmi-politikai thrillersorozat készül Móricz Tündérkert című regényéből.

A Nemzeti Filmintézet (NFI) Filmszakmai Döntőbizottsága 2,149 milliárd forint támogatást szavazott meg a Tündérkert címmel készülő tévésorozat gyártására – derül ki az NFI honlapjáról.

A Tündérkert mozgókép-feldolgozása száz évvel Móricz Zsigmond regényének megjelenése után készül az ElkXrtuk című Gyurcsány-ellenes mozifilmet is jegyző Megafilm gyártásában. A nyolcrészes történelmi-politikai thrillersorozat epizódonként 48-52 perc hosszúságú lesz, és a tervek szerint 2023 őszén láthatja a közönség. A 95 napos forgatás 2022 július végén kezdődik és december végéig tart több mint hetven szereplővel, műtermi díszletekben és Erdélyben, eredeti helyszíneken.

Tartalom, alkotók

Két történelmi hős egymást keresztező útja körül rajzolódik ki Móricz Zsigmond Tündérkertjében a 17. századi Erdély.

„A mester és a tanítvány, a nyugodt erő és a féktelen szenvedély, a hűséges férj és a csapodár szerető, a megfontolt politikus és a lánglelkű fejedelem: Bethlen és Báthory. Két ellentétes személyiség harca Erdély vezetéséért, egy nő szerelméért és a magyarság megmaradásáért”

– olvasható a film szinopszisában.

A sorozat vezető rendezője Madarász Isti, a Hurok című thriller, az Egy szerelem gasztronómiája című zenés vígjáték és az Átjáróház című romantikus fantasy rendezője.

A Tündérkert Helmeczy Dorottya és Kálomista Gábor producerek (ElkXrtuk, El a kezekkel a Papámtól!, Nyitva) vezetésével készül. Vezető írója Bereményi Géza (Régimódi történet, Szabadság, szerelem) és Tasnádi István (Memo, Egy másik életben), az írócsapatban Horváth András Dezső (El a kezekkel a Papámtól!, #Sohavégetnemérős, Nagykarácsony) és Jeli Viktória (Időfutár) is részt vesz, az operatőr Garai Gábor (Átjáróház), a látványtervező pedig Pintér Réka (Elkrtuk, Memo).

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és a Twitteren, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Borító: Kálomista Gábor, az ElkXrtuk egyik producere a film díszbemutatóján. Fotó: Facebook / Elkrtuk
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások