fbpx
Novák András, az ATV haditudósítója

Az ATV újságírója készíthet dokumentumfilm-sorozatot a Hungary Helps kormányzati programról az NFI támogatásával

A Hungary Helps „Magyarország segít” című széria 36 millió forintos támogatásból készülhet, melyet az ATV műsorvezetője rendez, valamint az ő cége is gyártja azt.

Négy dokumentumfilm támogatásáról döntött a Nemzeti Filmintézet (NFI) Televíziós Döntőbizottsága a legutóbbi ülésén, és ezek közül az egyik egy kormányzati ügynökséget (a Hungary Helps nevűt) fogja bemutatni – írja a 444.hu.

A szóban forgó dokumentumfilmre már önmagában majdnem annyi pénzt adtak (36 millió forintot), mint a másik háromra együttvéve (37,7 millió forint),

bár ez egy 8 részes sorozat lesz, míg a másik három csak egyrészes – jegyezte meg a lap.

Az NFI közleménye szerint a széria a kormányzati program sikerét fogja bemutatni:

Magyarország segít címmel forog 8 részes dokumentumfilm-sorozat Novák András rendezésében a válságövezetekben felmerülő szükségletekre gyors és hatékony segítséget nyújtó, nemzetközi humanitárius programokról”.

A 444.hu kérdéseket intézett az NFI-hez, hogy miért támogatnak egy kormányzati kommunikációs terméket, de egyelőre nem érkezett válasz.

A sorozatot az Andrew and Arpad Filmprodukció Kft. gyártja, rendezője nnak tulajdonosa, Novák András, aki az ATV haditudósítója és a Külvilág című műsor házigazdája. Korábban dolgozott az RTL Klubnak és a Magyar Televíziónak is. A portál azt írta, hogy őt is próbálta elérni, egyelőre sikertelenül.

További három támogatásról is döntöttek

A fenti sorozaton felül még az alábbi dokumentumfilmeket támogatja az NFI a filmintézet honlapjának beszámolója szerint:

  • Margit néni még 90 évesen is börtönmissziót teljesít, hogy lelki segítséget nyújthasson az elítélteknek. Balog András A látogató című dokumentumfilmjében egy eseménydús élet történetét mutatja be, mely a másokon való segítség jegyében telik. Gyártó: Dunatáj Alapítvány, NFI támogatás: 4,2 millió forint.
  • Borsody István portréfilmet forgat Prof. Dr. Kopp Máriáról. A 2012-ben elhunyt kutató, pszichiáter azok szerint az elvek szerint élt, amelyeket hirdetett: családközpontúság, vallásosság, gondolatszabadság. A kiváló tudós több évtizedes, a magyar társadalom és a család érdekében végzett sokoldalú munkásságáról először készül dokumentumfilm. Gyártó: Omega-Kreatív, NFI támogatás: 9,8 millió forint.
  • A világklasszis csellóművész, Várdai István történetén keresztül mutatja be Száraz Eszter rendező, mi mindennel jár, ha valakinek egyedülálló tehetsége és küldetése van. A Várdai – non solo cello címmel készülő portréfilm lehetőségeket és dilemmákat jár körül, és arra a kérdésre keresi a választ, hogy áldás-e a tehetség? Gyártó: TRIONfilm Productions, NFI támogatás: 23,7 millió forint.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookona Twitteren és a Telegramon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Borító: Novák András haditudósító.
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások