fbpx
A Csengery-díj 2022-es díjazottjai.

Átadta a főváros a Csengery Antal sajtódíjakat

Az elismerést március 11-én, a Városházán adta át Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes.

A Fővárosi Közgyűlés minden évben azoknak a médiaszakembereknek ítéli oda a Csengery-díjat, akik magas színvonalon művelik az újságírás mesterségét – számolt be a Budapest.hu.

A beszámolóban hozzátették: ma Magyarországon a félretájékoztatás, a tények ferdítése, a politikai csúsztatások mindennapossá váltak, és ebben a helyzetben mindennél fontosabb a lelkiismeretes, hiteles tájékoztatás.

„A hiteles, pontos újságíró munkássága értéket képvisel, amit el kell ismernünk”

– fogalmaztak.

A díjazottak névsora

  • Csengery-díjat kapott Bucsky Péter újságíró a Budapest gazdasági életét érintő ügyekről beszámoló magas színvonalú tudósításaiért, az évek óta tartó kiegyensúlyozott tájékoztatást nyújtó munkája elismeréseként;
  • A hazai egészségügy működését kikezdhetetlen alapossággal bemutató munkásságáért, a betegek érdekeit mindig szem előtt tartó, szakmai érveken, hiteles adatokon nyugvó szakújságírói tevékenységéért kapta meg az elismerést Danó Anna szakújságíró;
  • Csengery-díjat kapott Hámori László újságíró, a magyar újságírás számos műfajában végzett 30 évet átfogó változatos, mindig megújulni kész munkássága és a kommunikáció egyéb területein elért eredményeinek elismeréseként;
  • Televíziós és rádiós munkásságának elismeréseként, Budapest emlékeinek megőrzéséért, a főváros érdekeit szolgáló civil szervezetek munkájának támogatásáért, a városi közösségek létrehozását segítő újságírói tevékenységéért kapta meg az elismerést Ránki Júlia újságíró;
  • Váradi Júlia újságíró Csengery-díjban részesült Budapest sokszínű kulturális életének elhivatott és szakszerű bemutatásáért, a művészet minden területét átfogó elkötelezettségéért, a szabad alkotószellem elismertetéséért végzett munkásságáért.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, a Twitteren és a Telegramon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Borító: a díjazottak Karácsony Gergely főpolgármester és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes társaságában. Fotó: budapest.hu.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások