fbpx
Sky News

Videó: Szitává lőtték a brit Sky News 5 fős tévéstábjának autóját, két tudósítót el is találtak Ukrajnában (18+)

Nem kímélik a haditudósítókat sem az orosz-ukrán háborúban.

Támadás érte az ukrán fővárosba tartó brit Sky News riporteri csapatát. Egy operatőr megsérült, másikukat két lövés is érte. Óriási szerencséje, hogy páncélmellényt viselt, ami felfogta a golyókat – írja a Blikk a hírcsatorna által péntek este közzétett meghökkentő képsorok alapján.

A Sky munkatársai kocsival akartak áthajtani az ostromlott Kijeven, amikor orosz felderítőegységek tűz alá vették a kocsijukat.

Stuart Ramsay főtudósítót a hátán érte találat, Richie Mocklert is eltalált két lövedék. Míg előbbi sérüléseket szenvedett, utóbbi életét a golyóálló mellény mentette meg. Az alábbi felvételen – melyet még 18 év felett is csak erős idegzetűeknek ajánljunk – az látszik, hogy a támadásért kocsiban kitör a pánik, miközben üvegszilánkok repkednek szanaszét.

A csapat aztán az út melletti betonfalat kihasználva menekült az életéért, majd üresen álló gyárépületbe találtak menedéket, ahonnan később kiszabadították őket – írja a Blikk.

A stáb végül túlélte a támadást, és visszatértek az Egyesült Királyságba. Az ötödik tag, Andrij Litvinyenkó Ukrajnában maradt. Az esetről Ramsay már személyesen számolt be:

„Az első lövedéktől berepedt a szélvédő. Aztán totális tűz alatt voltunk. Lövedékek repkedtek át az egész autón… a kormánykerék és a műszerfal szétesett. Emlékszem, azon töprengtem, vajon fájdalmas lesz-e a halálom.”

Ez azután történt, hogy Nadine Dorries kulturális miniszter könnyek között jelent meg ezen a héten a nyilvánosság előtt, amikor tisztelgést adott azoknak az újságíróknak, akik életüket kockáztatták azért, hogy elfogulatlan és pontos híreket közöljenek egy élő háborús övezetből – idézi fel a lap.

További hírek

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások