fbpx
Varga Judit igazságügyi miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. február 16-án.

Egy hónapja kért interjút a 444, Varga Judit igazságügyi miniszter változatos módon szabotálja

Részletes cikkben mesélte el a lap munkatársa, milyen sok falba ütközött azóta, hogy interjút kért az igazságügyi minisztertől és az hogyan próbálja elkerülni, hogy bármire is válaszolnia kelljen a minisztériumához kapcsolódó botránysorozat kapcsán.

Közel egy hónapja, január 21. óta próbál interjút kérni Varga Judit igazságügyi minisztertől Szász Zsófi, a 444.hu újságírója, aki most egy tanulságos cikkben összegezte az azóta eltelt időszak fejleményeit az ügyben.

Mint azt a portál munkatársa felidézte, az interjúkérelem benyújtásakor kezdtek cikksorozatot publikálni a Schadl-Völner-ügy nyomozati iratai alapján – ebben a cikksorozatban bemutatták azt, hogyan fogadott el a nyomozóhatóság szerint Völner Pál, Varga Judit közvetlen helyettese milliós kenőpénzeket Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Völner december 7-én mondott le, Varga pedig még aznap egy rövid közleményt adott ki az ügyben – azt leszámítva nem nyilatkozott a témában, bár a 444.hu munkatársa próbálta egy rendezvény után megszólaltatni Vargát, de érdemi eredménye ennek nem lett.

Pár nappal a január 21-i interjúkérelem után a portál munkatársa választ kapott Varga hivatalától, az Igazságügyi Minisztériumtól, miszerint egyeztessen a miniszter sajtófőnökével.

Ez megtörtént, közel egy órán keresztül beszélgettek telefonon, és bár a sajtófőnök azt is elmondta, szeretné, ha „normálisabb” lenne a viszony a sajtó nem kormánypárti szereplőivel is, az interjú mégis meghiúsult.

Egy közleményre hivatkozva utasították vissza a kérelmet

A portál újságírója ragaszkodott a személyes interjúhoz, így január 26-án visszahívta a sajtófőnököt, aki ugyan beleegyezett az interjúba, ám csak a kampány hivatalos kezdete, február 12. után. Megvárta, ismét felhívta a sajtóst az interjú egyeztetéséhez. A minisztérium munkatársa azonban azt mondta, az interjú értelmét vesztette, mivel időközben a Központi Nyomozó Főügyészség kiadott egy közleményt, miszerint más kormánytag nem érintett az ügyben.

Szerdán azután a jogállamisággal kapcsolatos, Magyarország keresetét elutasító bírósági ítélet után rendkívüli Kormányinfót hirdettek, amelyen Varga Judit is részt vett. Bár a 444 egyik munkatársa elment az eseményre, és több kérdéssel is készült, hiába tette: Vargától ugyanis kérdezni végül nem lehetett, sőt a miniszter nagyon rövid időn belül belül elment a helyszínről a Kormányinfó közepén.

Mint arról a Media1 beszámolt, tavaly szeptemberben az RTL Híradó riportere is szeretett volna egy rendezvény után kérdéseket feltenni az igazságügyi miniszternek a Pegasus-ügy kapcsán, ám Varga elmenekült, majd a Facebook-oldalán „fakenews-hálózatként” emlegette az RTL Klub hírműsorát.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Borító: Varga Judit igazságügyi miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. február 16-án a Kormányinfón, mielőtt elhagyta volna a helyszínt. Fotó: MTI/Kovács Attila.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások