fbpx
Rádió stúdió.

Frekvenciát nyert a Katolikus Rádió, és szétosztott 280 milliót a Médiatanács tévék és rádiók között

Heti összefoglaló az NMHH Médiatanácsának e heti üléséről.

A héten is megtartotta ülését a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A hatóság Kommunikációs Igazgatóságának a Media1-hez eljuttatott csütörtöki közleménye szerint a grémium ezúttal mindösszesen egyetlen rádiós frekvencia sorsáról döntött: megállapították, hogy a helyi Vác 87,9 MHz médiaszolgáltatási lehetőség közösségi jellegű használatára kiírt pályázati eljárás nyertese a Katolikus Rádió Zrt.

A Magyar Katolikus Rádió egyedüli induló volt a frekvenciáért.

A Magyar Katolikus Rádió mobilapplikációja.
A Magyar Katolikus Rádió mobilapplikációja.

Egy határon túli rádió is kap támogatást

Az NMHH tájékoztatása szerint 27 médiaszolgáltató 29 műsora jutott összesen 91,1 millió forinthoz a Médiatanács hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítését ösztönző, 2021-ben meghirdetett pályázatának negyedik fordulójában.

Hírműsorokat készíthet a Bajai Rádió, a szigetszentmiklósi Lakihegy Rádió, a kaposvári 99,9 Rádió 1, a tiszakécskei vételkörzetű Aktív Rádió 102.2, a Best FM Nyíregyháza, a sátoraljaújhelyi Európa Rádió, a miskolci Csillagpont Rádió, a tiszafüredi 88.7MHz, 89.2 MHz Rádió 1, a kiskunfélegyházi Rádió Smile, a Halas Rádió, a siófoki Rádió 1 Part, a Gyula Rádió, a Tamási Rádió, a határon túli, beregszászi Pulzus Rádió, valamint a fővárosi 90.9 Jazzy Rádió és a Karc FM. A szolgáltató magazinműsorok kategóriában sikeresen pályázott a keceli, solti és bajai vételkörzetű Gong Rádió, a soproni Rádió 1, a kiskőrösi Rádió97, a komlói vételkörzetű 99.4 Rádió 1, az Egerszeg Rádió, a Rádió Szarvas, a szolnoki 90,4 Rádió 1, a székesfehérvári 101,8 Best FM, az orosházi Mega Rádió és a budapesti Klasszik Rádió 92.1. Tematikus magazint készíthet a támogatásból a debreceni FM90 Campus Rádió, a szombathelyi Credo Rádió és a kiskunmajsai 88,2 Rádió 1.

Közel 190 millió forintot kapnak közösségi szolgáltatók üzemeltetési költségeikre

Mintegy 189,4 millió forintot ítélt meg 28 pályázónak a Médiatanács a közösségi médiaszolgáltatók működési és üzemeltetési költségeit támogató pályázat első fordulójában. A televíziók közül sikeresen pályázott a TV Szentendre, a Szentgál Televízió, a szegedi TiszapART televízió, a Karcag Televízió, a TV Budakalász, a Füzesabonyi Városi Televízió, a csabacsűdi Körös Televízió, a Kiskőrös Televízió, a Füred TV, a sátoraljaújhelyi Zemplén TV, a Városi TV Mohács, a tahitótfalui Danubia Televízió, valamint a budapesti Apostol TV és a Hegyvidék Televízió. A közösségi rádiók közül vissza nem térítendő forráshoz jut a miskolci Csillagpont Rádió, a Győr Plusz Rádió, a debreceni FM90 Campus Rádió, a veszprémi Mária Rádió, valamint a budapesti 90.9 Jazzy Rádió, illetve a Magyar Katolikus Rádió 91,6 MHz-es és 92,7 MHz-es jogosultságai. A kisközösségi rádiók közül az Első Pesti Egyetemi Rádió, a székesfehérvári ALPHA Rádió, a szombathelyi CREDO Rádió, a Rádió Szentendre, a Rádió Szarvas, a siófoki Balaton Rádió és a székesfehérvári Táska Rádió kap támogatást.

(A győztesek listáját frissítettük, mivel mint kiderült, az NMHH hibás adatokat közölt eredetileg.)

Az NMHH Médiatanácsának heti ülései nem nyilvánosak és az azokról készített jegyzőkönyveket csak késleltetve teszik közzé az NMHH honlapján, a médiahatóság pedig rendszeresen kihagy fontos döntéseket a grémium határozatai közül a sajtó számára kiadott sajtóanyagokból, ezért nem garantálható, hogy más, esetleg a hírben megemlítettekhez képest akár jelentősebb döntések nem születtek az ülésen.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások