fbpx
Régi és új mobil, készülékcsere.

Közzétették a listát, hol lesz elérhető a 20 ezer forintos mobilkészülékcsere-támogatás

Az elavult készülékek cseréjére az országos láncok és a mobilszolgáltatók, valamint a műszaki áruházak mellett a kisebb kereskedőknél is lesz lehetőség.

Országszerte mintegy 50 kereskedő közel 700 kereskedelmi pontján lesz lehetőség az elavult 3G-s mobilkészülékek lecserélésére modern, legalább 4G-képes telefonra – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatósága szerdán a Media1-hez is eljutott tájékoztatójában.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a kereskedői regisztráció január 31-én zárult le, és a 20 ezer forintos támogatás február 14-től vehető majd igénybe. Az első időszakban a használatban lévő 3G-s, májustól pedig már a 2G-képes mobiltelefonok cseréjéhez is 20 ezer forint összegű támogatást nyújt a hatóság új, minimum 4G-képes készülék vásárlásakor. Mint írták, a kezdeményezés célja, hogy a jelenleg használt, régi készülékek tulajdonosai számára biztosítsák a gyors és kényelmes mobilkommunikáció adta lehetőségek elérését.

A hatóság elsősorban a rászorulóknak kíván segíteni a készülékváltásban, ezért a támogatás maximum 120 ezer forint értékű készülékekre használható fel.

A támogatás igénybevételéhez a használt mobiltelefonokat le kell adni a kereskedőknél, akik gondoskodnak azok megsemmisítéséről – közölték.

Közzétették a partnerek listáját

A támogatási akcióban az országos kereskedelmi láncok, a mobilszolgáltatók és műszaki áruházak mellett számos kisebb, mobiltelefonnal foglalkozó kereskedő is részt vesz. A csatlakozó üzletek listája már elérhető a megvalósításban közreműködő Nemzetközi Fejlesztési és Forráskoordinációs Ügynökség (NFFKÜ) kapcsolódó oldalán, ide kattintva.

Az NMHH közleménye szerint február 14-től egy térképes, kereshető lista is felkerül a hírközlési hatóság tematikus tájékoztató portáljára, a Netrefel.hu-ra.

Régi mobiltelefonok.
Régi mobiltelefonok. Fotó: stock / Depositphotos

5 milliárd forint a keret

Mint azt az NMHH felidézte, a program azért indult, mert a piaci várakozások és a mobil szolgáltatók nyilatkozatai szerint 2022 és 2023 első féléve között várható Magyarországon a 3G-technológia kivezetése. A hírközlési hatóság által kezdeményezett támogatási program keretösszege 5 milliárd forint.

A kedvezményre minden magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személy jogosult, aki legfeljebb 3G-képes aktív készülékkel rendelkezik – a további részleteket megtalálja a Media1 korábbi, a témában született hírében, ide kattintva.

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon, valamint iratkozzon fel a Media1 hírlevelére is!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások