fbpx
BBC

Befagyasztaná a BBC-nek járó tévédíjat a brit kormány

Ez nehéz helyzetbe hozhatja a brit közmédiát.

Átalakítaná a politikai viták kereszttüzében álló közszolgálati média, a BBC finanszírozását a brit kormány – számolt be a CNN nyomán a hvg.hu.

Az eddigi gyakorlat az volt, hogy a televízióval rendelkező brit háztartásoknak évente meg kellett fizetniük egy pillanatnyilag 159 fontos, azaz nagyjából 68 ezer forint összegű tévéhasználati díjat – az állam pedig az ebből származó bevételt a BBC finanszírozására fordította.

Ez a díj azonban az elmúlt években – követve az inflációt – növekedett. Ez sok háztartás számára gondot jelentett.

A kormányzat azonban most befagyasztaná ezt az összeget, ami, bár könnyebbséget jelentene a háztartások számára, a BBC helyzetét megnehezítené, miután ez kihatna a bevételeire. A közszolgálati médiavállalatnak olyan piaci szereplőkkel kell versenyeznie mint a különböző streaming szolgáltatók, például a Netflix.

A BBC több esetben is kormánykritikus tartalmakat sugárzott, mely az ellenzéki Munkáspárt szerint felveti, hogy a költségvetés megvágása végső soron nem is gazdasági, hanem politikai döntés. Emellett a Boris Johnson vezette kormány nem először próbál meg fogást találni a BBC-n.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: Depositphotos.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások