fbpx
Parabola.

Kivezeti a Telekom a műholdas tévészolgáltatását

A televíziós portfólió egyszerűsítése miatt döntöttek így.

2022. január 21-től megszünteti a Magyar Telekom a műholdas tévészolgáltatása értékesítését. Ettől az időponttól kezdődően az új előfizetők már csak IPTV előfizetést tudnak kötni a vállalatnál – írta a HWSW a Telekom ÁSZF-tájékoztatója nyomán.

A meglévő Sat TV előfizetők továbbra is változatlan feltételek mellett használhatják a szolgáltatást – azt azonban egyelőre nem tudni, meddig.

Mint a portál emlékeztetett, a Telekom műholdas platformja jelenleg annak a SpaceComnak az infrastruktúráját (AMOS műholdak) használja, melyben a tervek szerint rövidesen többségi tulajdont szerezhet a Jászai Gellért nevével fémjelzett 4iG Nyrt. – az ügyletről a Media1 is beszámolt.

A Magyar Telekomnál 2008 óta érhető el a műholdas tévészolgáltatás, a cég pedig csaknem egy évtizede vezette be kínálatába az interaktív Sat TV platformot. Ezzel a Telekom számos szolgáltatása megjelenhetett olyan területeken is, ahol a társaság nem rendelkezett saját hálózattal, vagy a hálózat paraméterei nem tették lehetővé, hogy a (lineáris) tévés tartalmak megfelelő minőségben megjelenjenek a nézőknél.

A Sat TV interaktív funkcióit a Telekom már 5 évvel ezelőtt kivezette, majd a szolgáltatást már csak korlátozottan ajánlotta az ügyfeleknek.

A HWSW a Magyar Telekom tavalyi, a harmadik negyedév végén közzétett üzleti jelentése nyomán azt írta, a cég jelenleg 192 ezer Sat TV-s ügyféllel rendelkezik, míg a kábeltévét használó ügyfelek száma 98 ezer, az IPTV-t pedig 997 ezren használják.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások