fbpx
rádió keverőpult

Ingyenesen elérhetővé tette több száz műsorát a Magyar Katolikus Rádió

Mintegy 400 műsorról, 100 órányi tartalomról van szó.

A Magyar Katolikus Rádió a Media1-hez eljuttatott keddi közleményében azt írja, hogy közzétett mintegy négyszáz hitélettel és vallással foglalkozó tartalmat az interneten, méghozzá időkorlát nélkül. A hangzóanyagok a rádió virtuális áruházában kaptak helyet, ahol lelkiséget feldolgozó könyvek, teológiai, bibliaismereti, életvezetési és pszichológiai témájú sorozatok mellett hangjátékok, kortárs és klasszikus, magyar és külföldi irodalmi művek feldolgozásai, felolvasásai, valamint mesék várják a közönséget.

A rádió az elmúlt tizenhét évben több mint száz lelkiséggel foglalkozó könyvet dolgozott fel, ezek közül most hat művet ugyancsak ingyenesen közzétesz honlapján. A könyvek hat-nyolc perces blokkokra osztva szerepelnek a gyűjteményben, így bárki könnyedén belehallgathat, ha akad néhány szabad perce. A látogatók többek között találkozhatnak Raniero Cantalamessa: A karácsony misztériuma, Anselm Grün: Harcos és szerelmes, valamint Dér Katalin: Édentől Bábelig című műveivel.

A gyűjteményben a könyvek mellett hat teljes sorozat is szerepel, ezek főként teológiai, bibliaismereti, életvezetési és pszichológiai témájúak. A főként beszélgetésekre, interjúkra építő sorozatok vendégei Tarjányi Zoltán biblikus professzor, Papp Miklós morálteológus és Gőgh Edit pszichiáter.

A webáruházban újonnan megjelent ingyenes tartalmak összességében közel száz órányi hanganyagot jelentenek. Mindemellett további hatvanöt irodalmi művet vásárolhatnak meg az érdeklődők, ami több mint ezerkétszáz epizódból és ötszáz órányi hanganyagból épül fel.

A Magyar Katolikus Rádiót a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia hozta létre 2004-ben. A rádió jelenleg 25 FM frekvencián hallható, emellett legnépszerűbb műsorai már podcast formában is elérhetők. A rádió tájékoztatása szerint több ezer ember már a rádió hivatalos mobiltelefon-alkalmazását használva hallgatja az adásokat. A mobilapplikáció segítségével az adás földrajzi korlátok nélkül, bárhol, bármikor hallgatható élőben is, de elérhető az archívum és olvashatók hírek is.  Ezenkívül számos zenei csatorna kínálatából is választhatnak a hallgatók. Az alkalmazás Android és iOS rendszereken egyaránt elérhető.

Még több hír található a Media1.hu-n. Csatlakozzon hozzánk Facebookon is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások