fbpx
4iG

A 4iG többségi tulajdont szerez egy albán távközlési vállalatban is

A nyugat-balkáni régióban bővíti telekommunikációs portfólióját a 4iG Nyrt., miután végleges adásvételi megállapodást kötött az ALBtelecom 80,27 százalékos tulajdoni hányadának megvásárlására a török Çalik Holding többségi érdekeltségébe tartozó Cetel Telekommal – tette közzé a tőkepiaci társaság a Budapesti Értéktőzsdén.

A 4iG honlapján ma, szerdán megjelent sajtóközlemény szerint tulajdonostársuk az ALBtelecomban az albán állam marad, mely kisebbségi tulajdonosi jogait továbbra is az Albán Gazdasági Minisztériumon (13,78 százalék) és az Albán Postán (2,47 százalék) keresztül gyakorolja a társaságban.

Az ALBtelecom részvénycsomagja több lépésből álló tranzakcióval kerül a 4iG tulajdonába, melynek eredményeként intézményi befektetőként Törökország egyik legjelentősebb vállalatcsoportja, a Çalik Holding 3 százalék körüli tulajdont szerezhet a hazai infokommunikációs nagyvállalatban.

„Az ALBtelecom erős növekedési potenciállal rendelkező távközlési szolgáltató. Az akvizíció fontos lépés a nyugat-balkáni távközlési szektorban megkezdett terjeszkedésünkben, amely további lehetőségeket nyithat számunkra az albán telekommunikációs és informatikai piacon”

– mondta a szerződés aláírását követően Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

Ahmet Çalik, a Çalik Holding elnöke elmondta:

„Örülünk, hogy az ALBtelecom a vállalat iránt elkötelezett szakmai befektető tulajdonába kerül. Ez az első lépés stratégiai partnerségünk kialakításában a 4iG csoporttal, amely a jövőben további közös üzleti lehetőségeket biztosíthat vállalataink számára”.

Az ALBtelecom Albánia elsőszámú vezetékes, internet- és tévészolgáltatója, a legnagyobb optikai hálózat tulajdonosa az országban és jelentős saját hálózattal bíró mobilszolgáltató. Az ügylet az albán versenyjogi eljárást követően, várhatóan 2022 januárjában zárulhat.

Mint arról a Media1 beszámolt, a 4iG november végén végleges megállapodást kötött a DIGI magyarországi érdekeltségének megvásárlásáról is.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: YouTube / 4iG Nyrt.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások