fbpx
Elle magazin az újságárusnál

Nem lesz többé állati szőrme az ELLE magazinban

A divatmagazin az állatkínzást utasítja el ezzel. A magyarországi kiadó is csatlakozik.

Az ELLE minden állati szőrmével kapcsolatos szerkesztői és hirdetői tartalom használatával felhagy világszerte – írta a The Guardian.

A Franciaországból indult, a Lagardère Grouphoz tartozó, Magyarországon is megjelenő havi divatmagazin 45 országban jelenik meg.

Valéria Bessolo Llopiz, az Elle nemzetközi igazgatója múlt héten csütörtökön egy nemzetközi konferencián beszélt arról, hogy a szőrme már nem elfogadható:

„Az állati szőrme jelenléte oldalainkon és digitális médiumainkon már nincs összhangban sem értékeinkkel, sem olvasóinkkal. Itt az ideje, hogy az ELLE nyilatkozatot tegyen (…) hogy elutasítja az állatkínzást”

– mondta.

Mint fogalmazott, a szőrme kiszorítása mellett a magazin növelni kívánja „az állatok jólétével kapcsolatos tudatosságot”, és egy „humánusabb divatipart kíván előremozdítani”.

A magazin 13 kiadásából már száműzte a szőrmét, 2022. január 1-jétől pedig további 20 válik meg tőlük. A többi lap 2023-tól csatlakozik a kezdeményezéshez.

A magyar ELLE is aláírt

Magyarországon 2020-ig a Central Médiacsoport adta ki a lapot, majd mint arról a Media1 beszámolt, Milkovics Pál szerezte meg annak kiadási jogát, majd később Shabi Michaeli, Rogán Antal izraeli-grúz üzletember barátja is beszállt társtulajdonosnak.  Milkovics Pál vezérigazgató a Media1 érdeklődésére ma, hétfőn azt mondta, ők is azonnal csatlakoztak a kezdeményezéshez, tehát a magyar kiadás is szőrmementes lesz.

Meleg férfiak az ELLE magazin borítóján
Meleg férfiak az ELLE magazin borítóján. Fotó: Ladányi András / Media1 (archív)

 

Kasza János, Szalay Dániel

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Elle magazin az újságárusnál. fotó: Dimény András
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások