fbpx
Posztmodem

A magyar közrádióban ellehetetlenült Netidők-műsor alapítója Posztmodem címmel a szlovák közmédiában indított rádióműsort

Ezentúl a felvidéki Pátria Rádióban hallható Szilágyi Árpád és barátainak műsora, a Posztmodem, amelyet a műsorvezető még podcastként azután indított el, hogy a közrádióban ellehetetlenült eredetileg MODEM IDŐK majd Netidők címmel jelentkező műsora.

Sokan emlékezhetnek még az eleinte MODEM IDŐK, majd Netidők címmel jelentkező technológiai magazinműsorra, mely a Petőfi Rádióban volt hallható 1995-től, és amely az első interneten látható rádióműsorként került be a magyar médiatörténelembe, és amelynek tartalmai a PC World és az Internet Kalauz című lapok mellékleteként is elérhetők voltak. Az infokommunikációs technológiákat népszerűsítő, Szilágyi Árpád műsorvezetésével és egy asztaltársasági csapattal készülő műsor 2013-tól teljesen eltűnt a magyar közrádió hullámhosszáról, miután a rádió akkori vezetése már nem biztosított műsoridőt a produkció számára.

Ezt követően a csapat egy része Digitális Talkshow (DTM) címmel a vipcast.hu-n indított podcastot, ahol egészen 2018 augusztusáig jelentkezett a stáb rendszeres műsorral a technológia világának aktualitásait feldolgozva. 2018 őszétől az ekkorra már jócskán átalakuló asztaltársaság Posztmodem címmel a YouTube-ra helyezte át tevékenységét.

A friss hír most az, hogy Szilágyi Árpád és barátai nemrég megegyeztek a szlovák Pátria Rádióval, így mostantól északi szomszédunk közmédiája közvetíti a műsort, mely a magyar közmédiának valamiért nem kellett.

Posztmodem műsor kreatív
A Posztmodem műsor kreatívja és az asztaltársaság mostani tagjai

A Posztmodem péntekenként, a 16 órai hírek után hallható a https://patria.rtvs.sk internetes címen, a Pátria rádió magyar nyelvű rádiócsatornáján, az első adás december 3-án, ma volt hallható, és a mesterséges intelligenciáról szólt. A műsorokat ezenkívül podcastként is közzéteszik a szlovák rádió honlapján. Megmaradt a YouTube csatornájuk is, ahol a rádiós változattól némiképp eltérő tartalommal jelentkeznek.

A Pátria Rádió az elmúlt években több más magyar műsorvezetőnek is megszólalási lehetőséget biztosított, közülük a legismertebb műsorvezető Veiszer Alinda.

(Disclaimer: jelen sorok szerzője 2000 és 2006, majd 2013 és 2018 között maga is tagja volt a MODEM IDŐK / Netidők / DTM asztaltárságának.)

Még több hír található a Media1.hu-n. Csatlakozzon hozzánk a Facebookon és iratkozzon fel napi hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a Media1 legfrissebb híreiről. Feliratkozhat RSS-feedünkre is.

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

/** * andre clever */