fbpx
Az Mfor.hu oldala 2021.12.01-én

Új főszerkesztő az Mfor.hu, a Privátbankár.hu és a Piac&Profit című lapoknál

Hollós János, a Magyar Rádió volt alelnöke lett a Piac&Profit, Csabai Károly az Mfor és a Privátbankár főszerkesztője. Az Mfor és a Privátbankár esetében a főszerkesztői mellett a felelős szerkesztői poszton is változás volt.

Változás történt december elsejétől az Mfor.hu, a Privátbankár.hu és a Piac&Profit lapok vezetésében – értesült a Media1. A legfontosabb változás, hogy az Mfor.hu és a Privátbankár előző főszerkesztője, Baka F. Zoltán már csak újságíróként szerepel a lapok impresszumában. A kiadó a személyi változásokról egy közleményt tett ki az említett honlapokra, amiből kiderül, Baka F. Zoltán főszerkesztői feladatait mától, december elsejétől Csabai Károly vette át az Mfor.hu és a Privátbankár.hu lapoknál egyaránt.

Változás volt a kiadóhoz tartozó Piac&Profit élén is, ahol a főszerkesztői pozíciót szintén mától, 2021. december 1-jétől Hollós János, a Magyar Rádió egykori alelnöke tölti be.

„Lapjaink ars poeticája a személyváltást követően sem változik, cikkeink elkészítésekor a független, minőségi újságírást tartjuk a szemünk előtt”

hangsúlyozza a közleményben az Mfor.hu és a Privátbankár.hu új főszerkesztője, Csabai Károly, aki több mint három évtizedes pályafutása során több hazai lapnál megfordult. A leghosszabb ideig, több mint 16 évig a HVG-nél dolgozott. Az Mfor.hu-hoz és Privátbankár.hu-hoz 2019. január 1-jén csatlakozott, és tavaly augusztus elseje óta már felelős szerkesztő volt. Szakmai munkája elismeréseként Pulitzer Emlékdíjat és Minőségi Újságírásért díjat is kapott korábban.

Székely Sarolta lett az új felelős szerkesztő, aki egy évtizede dolgozik az Mfor.hu-nál, valamint tavaly augusztustól a lapcsoporthoz 2019 augusztusában csatlakozó Piac&Profit online oldal felelős szerkesztője is volt. A Társaság a Szabadságjogokért által kiírt Századvég-tanulmányok cikkíró-pályázatának nyertese.

„Arra törekszünk, hogy lehetőleg minden lényeges hírről, információról, ügyről gyorsan és pontosan, tényszerűen számoljunk be, miután fontosnak tartjuk a mértéktartó, hiteles tájékoztatást” – fogalmazott az új felelős szerkesztő.

Hollós János, a Piac és Profit internetes oldal új főszerkesztője így nyilatkozott:

„A gazdasági szereplők minél teljeskörűbb tájékoztatását tartom a lap összeállításánál vezérlő elvnek. Naprakész, gyakorlatias, akár kézzelfogható és hasznot jelentő információkkal, valamint szolgáltatásokkal várjuk olvasóinkat. Abban bízom, hogy tudunk majd olyat nyújtani, amiért érdemes lesz mindennap felkeresni minket. Nem fogjuk rabolni senki idejét haszontalanságokkal.”

Hollós János mintegy 20 éven keresztül volt a Magyar Rádió munkatársa, öt évig az alelnöke. Egyik legemlékezetesebb műsora a Vállalkozásklinika, amelynek kitalálója és készítője volt, az adást 8 éven keresztül hallhatták a Kossuth Rádióban. A Magyar Rádió rendszeres hallgatói emlékezhetnek arra is, hogy egy időben ő és Kondor Katalin készítette Orbán Viktorral az akkoriban rendszeresen jelentkező szerda reggeli rádióinterjúkat, amiről könyvet is készítettek. Hollós János Pulitzer-emlékdíjas- és többszörös Nívódíjas. (Hollós mint a 168 Óra kollektívájának tagja, tehát nem egyéniben kapta meg a Pulitz-emlékdíjat.)2002 és 2005 között a Magyar Elektronikus Újságírók Szövetségének elnöke, 2009-től egy ideig az MDF sajtófőnöke is volt.

További hírek találhatók a Media1.hu-n

Borító: Az Mfor.hu egy részlete 2021.12.01-én
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások