fbpx
Szombathelyi Médiaközpont

Azonnali hatállyal menesztik a Szombathelyi Médiaközpont ügyvezetőjét

A város vezetése büntetőfeljelentést is tesz az önkormányzati médiavállalat vezetője ellen.

Nemény András, Szombathely polgármestere azt javasolta a szombathelyi közgyűlésnek, hogy rendkívüli, azonnali felmondással szüntesse meg a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, Halmágyi Miklósnak a munkaviszonyát, a polgármester egyúttal büntetőfeljelentést tesz az ügyvezető ellen a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon– írja a nyugat.hu.

Nemény András felügyelő bizottsági vizsgálat után, február 6-án aggályos bankkártyahasználat miatt soron kívüli belső ellenőrzést rendelt el a Szombathelyi Médiaközpontban. A jelentés tegnap készült el.

A gyanú szerint három esetben használták jogosulatlanul a cég bankkártyáját, összesen mintegy 400 ezer forint értékben.

A nyugat.hu információi alapján egyéb szabálytalanságok is történhettek a Médiaközpontban.

Halmágyi Miklóst a jelenlegi városvezetés nevezte ki a Médiaközpont élére, miután tavaly év elején megszerezték a többséget a városi közgyűlésben.

Szombathely város közleménye szerint az új igazgatót pályázat útján választják ki. A polgármester azt is bejelentette, hogy további javaslatokat fog tenni az önkormányzati tulajdonú cégek pénzügyi átvizsgálására.

Halmágyi figyelmetlenségre hivatkozott

Mint az a sajtóban korábban kiszivárgott, Halmágyi Miklós az önkormányzati médiacég bankkártyájával fizetett ki személyes vásárlásokat. A három esetből az egyiknél kegyeleti szolgáltatást fizettek a médiavállalat kft.-jének kártyájával, a másik két esetben szállodai szolgáltatást. Halmágyi arra hivatkozik, hogy ugyanannál a banknál van a saját bankkártyája is, ezek nagyon hasonló külsejű kártyák, és tévesen, figyelmetlenségből használta a sajátja helyett a másik, a céges kártyát. A jelentés szerint azonban Halmágyinak fel kellett volna tűnnie, hogy a céges kártyát használja, nem pedig a személyeset. Halmágyi egyébként az összegeket visszafizette a kft.-nek.

A Szombathelyi Médiaközpont működteti a Szombathely Televíziót és annak online felületét, az sztv.hu-t, továbbá a Szombathelyi7.hu honlapot, valamint ők jelentetik meg a Savaria Fórum című hetilapot és annak online felületét.

További médiahírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások