fbpx
Részlet a TVP World lengyel hírtelevízió adásából.

Angol nyelvű hírtévét indított a lengyel közmédia TVP World néven

Egyelőre csak az interneten fogható a nap minden órájában, de tervezik a műholdas sugárzás elindítását is.

TVP World néven angol nyelvű, 24 órán át sugárzó hírcsatornát indított el csütörtökön a lengyel közszolgálati televízió – áll az MTI beszámolójában.

Az angol anyanyelvű, valamint a sokéves külföldi tapasztalattal rendelkező lengyel szerkesztőket foglalkoztató csatorna csütörtök reggel óta érhető el interneten a tvpworld.com címen, és tervek szerint műholdas adásban is követhető lesz.

Éjjeli 1 és reggel 5 óra között a közszolgálati hírtelevízió, a TVP Info csatornáján is látható, a más idősávú országok, köztük az egyesült államokbeli nézőkre való tekintettel.

A TVP World műsoridejének 26 százalékát a hírek, 27 százalékát pedig a publicisztika adja. A program 26 százalékát a kultúrának szentelik.

A csatorna tervezettnél korábbi elindítását Jacek Kurski, a TVP vezérigazgatója azzal indokolta a közlemény szerint, hogy a köztévé felelősséget vállal a lengyel államérdek védelméért a lengyel-fehérorosz határon fennálló válság kapcsán.

A wirtualnemedia.pl szakportál szerint jövőre a csatorna működtetése 22,6 millió zlotyba (1,8 milliárd forint), 2024-ben pedig 30 millió zlotyba (2,3 milliárd forint) kerül majd.

Néhány hónappal ezelőtt Lengyelországban egy törvényi változtatással még megpróbáltak bezáratni egy amerikai hírcsatornát, a TVN24-et, de ez végül nem jött össze.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Részlet a TVP World lengyel hírtelevízió adásából. Forrás: tvpworld.com
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások