fbpx
Az On The Spot: A hosszú élet titkai a TVGO-n vált elérhetővé

Az On the Spot új évada, A hosszú élet titkai a TVGO-n debütált

Cseke Eszter és S. Takács András sorozata, az Arany Nimfa-, Prima Primissima- és Pulitzer-emlékdíjjal is elismert On the Spot új évada most először nem egy tévécsatornán jelentkezik Magyarországon, hanem a Telekom saját streaming platformján, a TVGO-n debütál.

A világszerte elismert On the Spot sorozat legújabb, 10. évada, A hosszú élet titkai, ahogy a címe is utal rá, a hosszú élet titkait kutatja a világ legidősebb és legegészségesebb embereivel, akik közül többen még 100 évesen is dolgoznak, tehenet fejnek és lovagolnak.

A filmes páros olyan helyszínekre utazott el, ahol kiugróan sok 100 év feletti ember él, vagyis ahol a legtovább élnek az emberek. Ezek Földünk úgynevezett Kék Zónái, a Costa Rica-i Nicoya-félszigettől Szardínia keleti partjaiig, amelyeket egy National Geographic kutató, Dan Buettner fedezett fel, majd mutatott be „A hosszú élet titkai” című bestsellerében.

A kötet körbejárta az egészséges és hosszú élet hátterét a környezet, az életmód és a táplálkozás szempontjából is. A tudományos kutatási eredmények után az On the Spot csapata most arra volt kíváncsi, hogy milyenek közelről ezek a többgenerációs családok, hogyan élnek együtt, és milyen szociális környezet veszi körül a százéveseket. A legidősebb szereplőjük, a Costa Rica-i Amelia-néni 108 éves volt a forgatás idején.

Íme egy kis előzetes a széria új évadából.

„Hiába jártunk a világ több mint 100 országában, a Kék Zónákban filmezve egy teljesen új világ tárult fel előttünk. Egy egészségesebb, egyszerűbb és hosszabb élet lehetősége – erről szól az On the Spot tizedik évada. Bár a hosszú élet titkát mindenkinek saját magának kell megtalálnia, Dan Buettner a munka nagy részét elvégezte, és a Kék Zónák felkutatásával világszerte milliókat indított el egy egészségesebb és hosszabb élet felé vezető úton, minket is. Csodálatos volt megismerni a világ legidősebb embereit a hosszú élet oázisaiban, és a több hetes forgatás során megpróbálni ellesni valamit az egészséges életmódjukból. A hosszú élet titkai közül pedig talán a legkézzelfoghatóbb az, hogy mivel táplálkoznak egy életen át a Kék Zónák lakói, akik Japántól a görög Ikaria szigetig esküsznek rá, hogy a hosszú élet a konyhában kezdődik. Az utazások során mi is végigkóstolhattuk az olasz, görög és Costa Rica-i konyha legegészségesebb ételeit 100 éves szereplőink asztalainál, és evés közben azt láttuk az arcukon, hogy még most is élvezik az ízeket, és élvezik az életet. Narancsot, citromot és olívát szüreteltünk velük, kecskét és tehenet fejtünk együtt, és volt olyan 100 éves, aki levitt a borospincéjébe”

– írják az On the Spot alkotói, Cseke Eszter és S. Takács András a Media1-hez eljuttatott közleményükben.

Szabó Melinda, a Magyar Telekom kereskedelmi vezérigazgató-helyettese ehhez azt tette hozzá, hogy már negyedik éve dolgoznak együtt az On the Spot csapatával, és mivel a csapatnak olyan különleges tartalmaik vannak, amelyek érzékenyen és őszintén mutatják be a világ különböző részein élő családok kihívásait, a családi együttműködés változatos formáit, a cégnek pedig fontos, hogy tévészolgáltatásában változatos és exkluzív tartalmai legyenek, ezért is kiemelten fontosnak tartották, hogy ezt a videós tartalmat minél szélesebb körben elérhetővé tegyék.

Az On the Spot 10. évada elsőként és kizárólag a Telekom saját streaming szolgáltatásában érhető el – az első két részt IDE és IDE kattintva érhetik el a TVGO felhasználói.

A korábbi évadok kapcsán itt írtunk.

Még több hír érhető el a Media1.hu-n.

 

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások