fbpx
Az RTL Klub Fókusz című műsorát vezeti Tokár Tomi

Helyreigazítást közölt az RTL Klub

A Fókusz című infotainment műsor egy még tavaly nyári riportjában, interjúalanyok által tett állítások miatt közölt helyreigazítást. Olyan jellegű állításokról van szó, amelyek kapcsán idén év elején az Index a Fővárosi Ítélőtáblán még pert nyert az Operettszínház ellen.

A Media1 egyik olvasója, Tamás figyelt fel arra, hogy helyreigazítást közölt az RTL Klub Fókusz című műsorának november 12-i adása. Az RTL Most felületén visszanézhető adás kezdetén a műsorvezető a következő helyreigazító szöveget ismertette:

„A Fókusz 2020. június 15-i adásában »Exkluzív interjú a két egykori operettszínházi dolgozóval a munkahelyi zaklatásokról« című interjúban valótlanul híreszteltük, hogy Kiss-B. Attila, a Budapesti Operettszínház főigazgatója a hozzá érkező Dr. Kriza Zsigmond ügyvezetőre vonatkozó panaszokkal kapcsolatban a panaszosnak azt állította volna, hogy sem ideje, sem kedve ezzel nincsen foglalkozni. Valótlanul híreszteltük továbbá, hogy Kiss-B. Attila azt állította, hogy Dr. Kriza Zsigmond ügyvezető igazgatóra vonatkozó panaszra vonatkozóan főigazgatóként nem tud a felvetett problémával mit kezdeni és a panaszosnak azt mondta, hogy menjen a panaszolt Kriza Zsigmondhoz panaszával.”

Az RTL Klub egyébként egyáltalán nem tartozik a gyakran helyreigazításra kényszerülő médiumok közé (sőt épp az ellenkezője az igaz: a Reuters Institute kutatása szerint az RTL az egyik leghitelesebb Magyarországon működő médiumnak számít). Valószínűleg ezért is figyelt fel a helyreigazításra a műsorral találkozó olvasónk.

Az ügy érdekessége, hogy a helyreigazított 15 perces riportban a korrigált kijelentéseket a Budapesti Operettszínház két volt dolgozója, azaz interjúalanyok állították Kiss-B. Attiláról. További érdekesség, hogy a Fókusz a riportban teret adott annak is, amit Kiss-B. Attila mondott az ügyről a HírTV-nek, visszautasítva az állításokat a panaszok ügyében. Ismertették a Fókusz riportjában azt is, hogy Kiss-B. Attila nevében milyen választ kaptak az Operettszínháztól. Az ügy további érdekessége, hogy az Index is foglalkozott Kiss-B. Attilával az Operettszínház két dolgozójának szavai alapján, és a legutóbbi információnk az ügyben az, hogy idén év elején pert nyert a kulturális intézménnyel szemben a portál a Fővárosi Ítélőtáblán.

Dr. Rihay-Kovács Zita, az egyik operettszínházi áldozat képviselője a HVG-nek a minap egyébként azt mondta, hogy ügyfele rendelkezik egy hangfelvétellel, amit átadott a hatóságoknak a képviseltje, és ezen a hangfelvételen a jogi képviselő állítása szerint az hallatszik, hogy Kiss-B. nem foglalkozott érdemben a panasszal.

Még több hír érhető el a Media1-en

Borító: Tokár Tomi, az RTL Klub Fókusz című műsorában ismerteti a helyreigazító szöveget. Fotó: adáskép / RTL Most
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások