fbpx
Danny Fenster.

Elengedték az amerikai újságírót, akit pár napja még 11 év börtönbüntetésre ítélt a bíróság

Egy volt ENSZ-nagykövet személyes találkozások útján tárgyalt Mianmar kormányával az ügyben.

Kiengedték a katonai vezetés alatt álló Mianmar börtönéből Danny Fenster amerikai újságírót – számolt be a The Guardian.

Az újságíró munkáltatója, a Frontier Myanmar egy hétfő délután kiadott közleményben tudatta a hírt, miszerint Fenster már egy, az országból kifelé tartó járaton tartózkodik.

Mint arról a Media1 korábban beszámolt, az újságírót néhány nappal ezelőtt, november 12-én ítélte 11 év börtönbüntetésre a mianmari bíróság, egyebek mellett a bevándorlási törvény megsértése és hadsereg elleni uszítás vádjával. Vádolták emellett terrorizmussal és lázadással is, amelyért akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphatott volna, ez ügyben mostanában lett volna az ítélet.

Thomas Kean, a Frontier főszerkesztője megkönnyebbült a hír hallatán, és úgy fogalmazott, sosem lett volna szabad letartóztatni Fenstert:

„A Frontier csapata szeretne köszönetet mondani azoknak, akik Danny szabadon bocsátásán dolgoztak az elmúlt öt hónapban”

– fogalmazott Kean, aki egyúttal felszólította a mianmari katonai rezsimet, hogy valamennyi bebörtönzött újságírót engedjenek szabadon.

Bill Richardson, Egyesült Államok volt ENSZ-nagykövete, aki nemrég Mianmarban járt, az AP hírügynökségnek úgy fogalmazott: Min Aung Hlainggel, a junta főnökével személyes találkozók során tárgyalt Fenster szabadon bocsátásáról.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Danny Fenster. Fotó: YouTube / CBS News
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások