fbpx
Wolt.

Felvásárolják a Woltot

A vételár 7 milliárd euró.

A kiszállítással foglalkozó amerikai vállalat, a DoorDash bejelentette, hogy felvásárolja a magyar piacon is jelenlévő ételkiszállító e-kereskedelmi céget, a Woltot – számolt be a Forbes.hu.

A 7 milliárd eurós (azaz nagyjából 2500 milliárd forintos) akvizíció nyomán az amerikai céghez kerül a 23 országban jelenlévő, 4000 alkalmazottal rendelkező étel- és az utóbbi időben egyre több áru kiszállításával is foglalkozó Wolt.

A Woltot 2014-ben Finnországban alapították és gyorsan megindult a nemzetközi terjeszkedés útján, összesen 850 millió dollárt vont be befektetőktől: a legnagyobb körét idén januárban zárta, akkor az Iconiq Growth vezetésével szálltak be befektetők összesen 530 millió dollárral.

A tavaly év végén tőzsdére lépő, on-demand kiszállítással foglalkozó DoorDash-nek idén ez a második akvizíciója, összesen a hatodik felvásárlása. Az üzletet 2022-ben zárhatják majd le, hatósági jóváhagyást követően.

„A DoorDash elképesztő vállalkozást épített fel a világ egyik jelentősebb piacán, míg mi egy kis országból jövünk, és nagyon gyorsan kellett elsajátítanunk a terjeszkedés művészetét. A DoorDash-sel való ismerkedésünk alatt megtanultuk értékelni a számos különbséget csapataink, kultúráink és cégeink között, mivel mindkét vállalat hasonló körülmények között növekedett. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy összevonjuk erőinket, hogy valami még nagyobbat hozzunk létre”

– mondta a Wolt ügyvezető igazgatója, egyben társalapítója, Miki Kuusi.

A 2013-ban alapított technológiai cég, a DoorDash Amerikában, Kanadában, Ausztráliában és Japánban van jelen, 7000 várost köt össze szolgáltatásaival. Ételkiszállítással kezdték, de egyre több mindent szállítanak, a Wolthoz hasonló futárcég, ami egy okostelefonos applikáción keresztül érhető el.

Frissítés:

a felvárlási árat frissítettük.

További híreket talál a Media1-en!

Borító: Wolt / Facebook
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások