fbpx
Az Atmedia induló podcast platformja, a Podpad.hu egyelőre élesítésre vár

Internet Hungary: Az Atmedia belép a podcastok piacára

A siófoki internetes konferencián jelentették be, hogy Podpad néven indítanak oldalt, ahol különböző podcast tartalmak lesznek elérhetők egy rövid audioszpot meghallgatása után különféle tematikák szerinti rendezésben.

Erdélyi Eszter, az Atmedia tévés-rádiós-online sales house online üzletfejlesztési és értékesítési vezetője a jelenleg is zajló Internet Hungary 2021 internetes szakkonferencián jelentette be pár perccel ezelőtt a néhány hét múlva induló Podpad.hu oldalt, mely a kereskedőház első saját médiaterméke lesz.

Olyan podcasterekkel indulnak mint például Garami Gábor (a Sláger FM műsorvezetője, aki heti alkalommal jelentkezik majd új podcast epizódokkal), Niedermüller Péter wellnesspodcaster, Limpár Imre szakpszichológus, az Animal Cannibals zenekar, Péter Petra rádiós műsorvezető (Manna FM), Linczényi Márkó, a Kispapám podcast alapítója, Riha Zsófia, a Lélekhangsáv podcastere és Indes Krisztián.

Erdélyi Eszter az Internet Hungary közönségének kiemelte: Magyarországon már 800 ezer ember hallgat rendszeresen podcastokat az IAB kutatása szerint, ami 300-nál több hazai rendszeresen jelentkező podcast tartalomból tevődik össze. A podcast népszerűvé válása miatt mostanra elérkezettnek látták, hogy elindítsanak egy új oldalt, mely egyben áttekinthetővé teszi a podcast kínálatot.

Az oldal nyitott lesz további podcasterek jelentkezése előtt is. Az oldalon a neten elérhető streaming rádiók linkjei is elérhetők lesznek. A cél a szórakoztatás és az informálás. Hirdetői bevételekre számítanak, e bevételeken osztozkodnak majd a podcasterekkel, vagyis megteremtődik a monetizálódálódás lehetősége. A podcast epizódok előtt rövid szpotok vagy natív tartalmak hangzanak majd el.

Az oldal a felhasználók számára ingyenesen lesz használható. Érdemes lesz regisztrálni, mert így a rendszer különböző, a felhasználók igényeihez igazodó tartalmakat is nyújt majd.

A napokban a Magyar Telekom is bejelentett egy új podcast platformot podcast.hu néven. Ezen keresni lehet majd a magyarországi podcastes tartalmak között.

További médiás hírek találhatók a Media1.hu-n! Iratkozzon fel a Media1 hírlevelére, valamint kövessen minket Facebookon is!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások