fbpx
A Greenpeace és a HVG.hu által szervezett miniszterelnök-jelölti vita plakátja.

A hvg.hu-n is lesz ellenzéki miniszterelnök-jelölti vita

Egy nappal az RTL Klub vitáját követően az interneten is ütköztethetik álláspontjukat a jelöltek, ezúttal „zöld” témában.

Napjaink legégetőbb környezeti kérdéseiről szervez beszélgetést a hvg.hu és a Greenpeace Magyarország – számol be a hírportál.

A két előválasztási ellenzéki miniszterelnök-jelöltet, Dobrev Klárát és Márki-Zay Pétert azért hívták vitára, hogy kiderüljön: ők mit tennének a klíma- és ökológiai válság megfékezéséért, valamint a természeti értékek védelméért.

„A 2022-es választás ugyanis klímaválasztás is lesz az aktivisták szerint: a tudósok úgy tartják, hogy 2030-ig maradt időnk cselekedni, ha túl akarjuk élni a 21 századot; a 2022-es választáson hatalomra kerülő kormány ennek az időszaknak a felében fog kormányozni, a felelősség így hatalmas”

– fogalmaz a hvg.hu.

A beszélgetés időpontja október 14., csütörtökön 19 óra.

Az esemény moderátora Gergely Márton, a HVG főszerkesztője lesz, élőben követni pedig a HVG és a Greenpeace Magyarország Facebook-oldalán lehet majd. Utóbbi szervezet egyébként, ahogy arról beszámoltunk, az egy nappal korábban, az RTL Klub által szervezett vitán is feltehet egy kérdést a jelölteknek.

A kapcsolódó Facebook-esemény ide kattintva érhető el.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: Facebook / HVG.hu
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások