fbpx
Sabjányi László, a Wolt új ügyvezető igazgatója

Új ügyvezető a Wolt Magyarország élén

Szeptember közepétől Sabjányi László a Wolt Magyarország ügyvezető igazgatója.

Sabjányi László 15 éves felsővezetői tapasztalattal érkezett a Wolt Magyarország élére.

A Budapesti Corvinus Egyetemen doktorált közgazdaságtanból, majd a Pennsylvaniai Egyetem Wharton Schooljában szerzett M.B.A. fokozatot. Tanulmányai után 14 évig Londonban dolgozott vezető pozíciókban technológiai és tanácsadó cégeknél, majd 2010-ben Budapesten vállalt feladatot: a Vodafone stratégiai és retail igazgatója lett. 2012-ben került a Boston Consulting Grouphoz, ahol a telekommunikáció és technológia szektorokban üzleti transzformációs projekteket vezetett Európa és Ázsia-szerte. 2015-ben a világ egyik legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója, az amszterdami székhelyű VEON csoportnál lett globális értékesítési igazgató: 12 ország piacáért felelt, beleértve azok digitális átalakulását is. 2020-ban visszatért a Boston Consulting Grouphoz Budapestre, partnerként és társigazgatóként, ezután fogadta el 2021 szeptemberében a Wolt ügyvezető igazgatói felkérését.

Sabjányi elődje, Tajta Ákos három év után kibővített feladatkört kap a Woltnál: az egész közép-európai régióért és a balti államokért felelős ügyvezető lett. „Nagyon intenzív három év van mögöttünk, a kezdeti 8-10 fős csapat mára több mint 200 fősre nőtt Magyarországon – amibe a futár partnerek nem is tartoznak bele. Örülök, hogy Laci személyében találtuk meg az új magyar ügyvezetőt, mivel az a szakmai háttér és tapasztalat, amit magával hoz megalapozza a következő évek további sikereit” – mondta el Tajta Ákos.

Új szerepköréről Sabjányi a vállalat szerdai közleményében azt nyilatkozta:

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a világ egyik legsikeresebb digitális cégénél dolgozhatok. Nagy cipőbe lépek, hiszen elődöm, Tajta Ákos az elmúlt három évben Magyarország egyik legnagyobb ételkiszállítóját építette fel, szinte mindenki ismeri már a kék Wolt logót, éppen ezért nagy kihívás ezt a sikertörténetet továbbvinni. Ugyanakkor Ákos mint régiós vezető továbbra is a cégnél marad, mi szorosan együttműködünk, így az átmenet töretlen lesz. Fantasztikusan lendületes a csapat, semmi sem lehetetlen a számukra, és nagyon örülök, hogy részese lehetek a további sikereknek.”

Néhány nappal ezelőtt egyébként újabb vidéki városokban jelent meg a Wolt szolgáltatása, melyről a Media1 is beszámolt.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: Sabjányi László, a Wolt Magyarország új ügyvezetője / Fotó: Wolt
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások