fbpx
Tenisz

Eldőlt, ki közvetítheti a Laver-kupát Európában

A Discovery Sports 2030-ig szóló megállapodást kötött a Laver-kupa kizárólagos európai közvetítésére, tovább bővítve teniszkínálatát.

A partnerség a szabadon fogható, a fizetős és a digitális jogokra is vonatkozik – áll a vállalat hétfői, a Media1-hez eljuttatott közleményében. A versenysorozat a Discovery csatornáin, így például az Eurosporton, továbbá a discovery+ streaming szolgáltatáson keresztül is követhető lesz.

A tizenegyszeres Grand Slam-bajnok Rod Laverről elnevezett tornát a Roger Federer által alapított sport- és szórakoztatóipari vállalat, a TEAM8 indította 2017-ben. A versenyen Európa hat legjobb férfi teniszezője mérkőzik meg a világ többi részéből érkező hat ellenfelével.

„A Laver-kupa közvetítéséről szóló évtizedes megállapodás az Australian Opennel kapcsolatban nemrégiben újabb tíz évre megkötött szerződésünkre épít. A Discovery már eddig is bizonyította, hogy komoly sportági szakértelmével, a legjelentősebb versenyek és az azokhoz kapcsolódó történetek bemutatását lehetővé tévő világszínvonalú technológiájával páratlanul széles közönség számára képes közel hozni a teniszben rejlő hatalmas energiát. Alig várjuk, hogy a Laver-kupa partnereként még több néző számára elérhetővé tegyük a versenysorozatot”

– mondta Andrew Georgiou, a Discovery sportért felelős elnöke.

„Izgatottan várjuk, hogy a Discovery Sports és az Eurosport partnerei legyünk ebben a mérföldkőnek számító tízéves megállapodásban, amely a Laver-kupát Európa-szerte elhozza a tenisz- és sportrajongóknak” – mondta Tony Godsick, a TEAM8 vezérigazgatója és a Laver Kupa elnöke, továbbá hozzátette:

 „A Team Europe eddig mindhárom Laver-kupát megnyerte, így Európa nemcsak férfi tenisz-nagyhatalom, de számunkra nagyon fontos közönség is. Az Eurosporttal együtt alig várjuk, hogy még ebben a hónapban a 2021-es bostoni, 2022-ben pedig a londoni Laver-kupán, majd a további tornákon minden platformon elérjük a rajongókat.”

(A Discovery exkluzív tízéves megállapodása a Laver-kupa európai közvetítéséről nem vonatkozik Franciaországra 2021-ben és 2022-ben, Törökországban pedig 2021-2022-ben nem exkluzívak a jogok.)

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: stock / Depositphotos
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások