fbpx
Grand Slam, Eurosport kreatív.

Eldőlt, ki közvetíti a következő évtizedben az Australian Opent

Az Eurosport tévécsatornát tulajdonló Discovery 2031-ig szóló megállapodást kötött az Ausztrál Tenisz Szövetséggel az Australian Open élő és kizárólagos európai közvetítésének lineáris és digitális közvetítési jogairól.

A tíz évre szóló megállapodás részeként a Discovery Networks globális csatornáit, platformjait és márkáit, köztük az Eurosportot és a Discovery+ streamingszolgáltatást is felhasználja arra, hogy az Australian Open minden eddiginél nagyobb és szélesebb közönséghez jusson el. Az élvonalbeli tenisz mellett a Discovery az Ausztrál Tenisz Szövetséggel közösen széles körű életmód- és szórakoztató tartalmakat is kínál majd a nézőknek, a sporton túl bemutatva a verseny kulisszái mögött zajló történeteket is.

Az Eurosport emellett az Australian Openre felvezető versenyek, így például az Adelaide International ATP páneurópai közvetítésének kizárólagos jogaival is rendelkezik. A két kulcsfontosságú eseményen a világ legjobbjai készülnek fel a melbourne-i Australian Open előtt.

Az Eurosport 1995-ben közvetítette először az ausztrál nyílt teniszbajnokságot, így a 2022-ben induló hosszú távú megállapodás tovább erősíti a csatorna kapcsolatát az év első Grand Slam-tornájával – áll a Discovery Networks Media1-hez eljuttatott közleményében.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a teniszszezon egyik ékkövének számító tornán keresztül mélyítjük el együttműködésünket az Ausztrál Tenisz Szövetséggel. Páratlan örökségünk van a teniszközvetítésekben, és bármely platformunkat választja is, közönségünk mindent láthat a Grand Slam-versenyekből, ami a pályán és azon kívül számít. Az Australian Opennel meglévő hosszú távú partnerségünk kiterjesztésével még ebben is tovább tudunk lépni. A Discovery globális csatornáinak, platformjainak és márkáinak – köztük az Eurosport és streaming szolgáltatásunk, a Discovery+ – teljes kapacitását felhasználva újabb közönségeket érhetünk el, és az újabb történetekkel még nagyobb szerepet játszhatunk a torna népszerűsítésében”

– nyilatkozta Andrew Georgiou, a Discovery sportért felelős elnöke.

Craig Tiley, a Tenisz Ausztrália vezérigazgatója és az Australian Open versenyigazgatója hozzátette:

„Az Eurosport több mint 25 éve mutatja meg az Australian Open legjobbjait Európában. Örömmel bővítjük ki ezt a történelmi partnerséget. Alig várjuk, hogy az Eurosport és a Discovery ingyenes, előfizetéses televíziós online csatornáin keresztül elmesélhessük a játékosok történetét a pályán és azon kívül is, januárban és egész évben.”

Szabó Gábor, az Eurosport magyarországi csapatának vezetője elmondta:

„Az elmúlt években nem egyszer láthattunk emlékezetes pillanatokat az Austral Openen Fucsovics Marci és Federer meccseitől Babos Tímea páros diadalán keresztül Piros Zsombor junior tornagyőzelméig. Örülünk, hogy a teniszrajongók a következő tíz évben is az Eurosporton láthatják az év első Grand Slam-tornáját, és reméljük, hogy kollégáimmal és szakértői csapatunkkal további magyar sikereket is közvetíthetünk.”

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: Discovery Networks
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások