fbpx
Válasz Online

Újságíróképzést indít a Válasz Online

Válasz Műhely néven indul a portál újságíró-iskolája.

Újságíróképzést indít a 2018-ban bezárt Heti Válaszból létrejött Válasz Online – erről honlapján számolt be a szerkesztőség. A felhívásban gyakorlatias képzést ígérnek a modern újságírás írásos és szóbeli műfajaihoz egyaránt.

Az oktatók a Válasz Online újságírói, Ablonczy Bálint, Bódis András, Borbás Barna, Élő Anita, Laky Zoltán, Stumpf András, Vörös Szabolcs és Zsuppán András lesznek, továbbá egyelőre még meg nem nevezett hazai és külföldi vendégek is lesznek.

A képzésre minden diplomás vagy felsőoktatási hallgató jelentkezhet. A képzés nem államilag akkreditált, de a követelményeket sikeresen teljesítők tanúsítványt kapnak a tanfolyam elvégzéséről. Felvételi beszélgetés nincs, azonban minden jelentkezőtől várnak egy rövid, fényképes írást arról, hogy ki ő és miért akar részt venni a képzésen.

A tanfolyam díja 190 ezer forint, melyet a Polgárvilág Alapítvány számára kell befizetni október 8-ig. A Válasz Online támogatói kedvezményben részesülhetnek. Egy kiemelten tehetséges hallgató számára a képzés díját az alapítvány részben vagy egészben átvállalja. Ennek feltétele, hogy a támogatási kérelmet a jelentkezés mellé a hallgató benyújtja, és mellékel két kéziratot bármilyen újságírói műfajban.

Az oktatás Budapest XI. kerületében, a Móricz Zsigmond Körtér közelében lesz, szombatonként reggel 9-től 12:30-ig. Az első alkalom október 9., míg az utolsó december 11. (október 23-án nem lesz oktatás).

A jelentkezés

Jelentkezni az iskola és az alapítvány vezetőjénél, Élő Anitánál lehet, aki a Válasz Online újságírója és társalapítója is. A jelentkezési határidő: 2021. szeptember 30.

Email: [email protected]

Be kell küldeni:

  • egy fényképes jelentkezési lapot, a tanfolyamra való jelentkezés indoklásával;
  • a kedvezményhez a Válasz Online havi rendszeres vagy éves támogatójának nevét, e-mail-címét;
  • az alapítvány támogatását kérőknek a kérelmet és két írást.

Az első találkozásnál a kurzusra jelentkezőktől védettségi igazolványt kérnek. Ha a helyzet megköveteli, az oktatás online formában folytatódik.

A részletes leírás a Válasz Online honlapján, ide kattintva érhető el.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: a Válasz Online kezdőlapja.
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások