fbpx
A szegedi belváros Madridként

Szeged az új Madrid – Magyarországon forgat a CBS krimisorozatot

Madridot csináltak a tévések a szegedi belvárosból.

A szegeder.hu nagyszabású tévés forgatásra lett figyelmes nemrég a szegedi belvárosban. Nem volt nehéz észrevenniük a stábot, hiszen a szegedi Klauzál tér sarkától a Széchenyi tér sarkáig foglalták el a területet a stáb munkatársai, akik spanyol zászlókat tűztek ki a terekre, mert a készülő produkció története Spanyolország fővárosában, Madridban játszódik. A zászlók mellett számos bolt homlokzatát igyekeztek eltakarni vagy lecserélni a feliratokat, hogy ne tűnjön fel a helyszíncserés csel, amihez a tévés stáb folyamodott. A Rossmann-üzlet ablakain például spanyolul írják, hogy „descuento de 25% todos los viernes”, azaz hogy péntekenként 25% kedvezményt adnak, a Kígyó Patikából is farmaciát faragtak, természetesen spanyol marketingszövegekkel.

A Capella nevű kávézóban euróért lehetett reggelit és kávét vásárolni a felirat szerint, és a reggelit a „prubebe nuestro desayuno” felirattal hirdették. Átnevezték az utcákat is, a Klauzál térből például Puerta del Sol lett, ami Madrid egyik ismert tere, de még hosszan lehetne sorolni az átalakításokat, ahogyan azt a Szegeder meg is tette részletes fotós riportjában.

Az FBI: International című sorozat készül

A lap kiderítette azt is, hogy az FBI: International forgatásai zajlanak a dél-magyarországi nagyvárosban. Ez a CBS egyik új, saját gyártású sorozata lesz. A CBS-nek korábban olyan híres sorozatai voltak, mint például az NCIS, a Big Brother vagy az elmúlt jó néhány Star Trek-sorozat.

Az FBI:International a 2018-tól látható FBI című, Dick Wolf és csapata által készített sorozat spinoffja lesz. Ebben az FBI budapesti központján keresztül követhetjük végig, hogyan hárítják az Egyesült Államok elleni fenyegetéseket Európában és szerte a világon.

Arról, hogy Budapesten játszódik Wolf újabb sorozata, júliusban a Budapest Reporter olvasói már értesülhettek. A lap akkor azt írta, hogy a budapesti központú csapat feladata az amerikaiak elleni fenyegetettség csökkentése, miközben körbeutazzák a világot, eljutva számos országba. Mivel azonban lőfegyvert valamiért nem vihetnek magukkal, elsősorban az eszükre tudnak hagyatkozni.

A sorozatot hivatalosan a Wolf Entertainment és a Universal Television gyártja együttműködésben CBS Studios-zal. A főszereplő a 31 éves amerikai színész, Luke Kleintank lesz, aki korábban szerepet kapott már a Dr. Csont című sorozatban (Finn Abernathy) és Az ember a Fellegvárban (Joe Blake) is. A csapat tagjai lesznek még Heida Reed, Vinessa Vidotto, Christiane Paul és Carter Redwood is.

Azt, hogy a sorozat gyártásban van, idén február 18-án jelentették be. A Szegeder információi szerint eddig szép számmal forgattak már magyarországi helyszíneken, a tököli repülőtér például new yorkinak volt eladva, egy Biatorbágy-közeli halastó pedig állítólag tengerpartként.

A Szegeder beszámolója szerint közel száz statiszta is részt vett az egyik olyan szegedi forgatáson, amelybe belelátott. Néhányakkal szóba is elegyedtek és ők is úgy tudták, hogy az FBI: Internationalben lesznek láthatók.

Még több hír érhető el a Media1-en

Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások