fbpx
Telenor kapcsolóterem

Közel 60 százalékkal több mobiladatot használtak a Telenor ügyfelei idén nyáron, mint a járvány előtt

A három nyári hónap alatt összesen 67 millió gigabájtot forgalmaztak a szolgáltató felhasználói – derül ki a Telenor Magyarország lapunkhoz eljuttatott elemzéséből.

A nyári hónapok adatforgalma 2020-hoz képest 16 százalékkal, míg a 2019-es adatokhoz mérten 58 százalékkal emelkedett.

A mobilszolgáltató szerint a koronavírus miatti korlátozások (vagy éppen azok feloldása), továbbá az élő sportesemények mind hatással voltak a mobiltelefon-használatra.

Zónánk eltérő

Roaming adatforgalomnál érdemes megkülönböztetni az EU/1-es díjzónát, illetve a 2-es, 3-as díjzónákat. Míg az EU/1-es díjzónában többségében a hazai tarifának megfelelő feltételekkel használhatják előfizetésüket az ügyfelek, addig a jellemzően távolabbi, egzotikus országokat jelentő 2-es és 3-as díjzónában a mobilhasználatot plusz költség terheli.

Mobilhasználat külföldön.
Fotó: stock / Depositphotos

A jelentés szerint a koronavírus első évében, 2020-ban az EU/1-es díjzónában kisebb visszaesést tapasztaltak, azonban az idei nyáron már 45 százalékkal nagyobb roaming forgalmat mértek, mint 2019 azonos időszakában.

A 2-es és 3-as díjzónában mért adatforgalmi adatok alapján az utazási korlátozások nagy vesztesei a távolabbi országok voltak, ugyanis a 2020-as évben körülbelül 80 százalékkal esett az ezekben mért roaming-forgalom a Telenor hálózatán. Ez az idei, 2021-es évben már növekedni tudott, azonban csak a világjárványt megelőző 2019-es év forgalmának kétharmadát tudta elérni.

A töretlenül növekvő mobilinternet-használat mellett az indított hanghívások száma nem változott érdemben, azonban a beszélt percek száma nőtt – idén nyáron több mint 1,5 milliárd percet beszélgettek a szolgáltató ügyfelei, mely közel 15 százalékos emelkedést jelent a koronavírus előtti év, 2019 azonos időszakához mérten.

 

További híreket talál a Media1-en! Csatlakozzon hozzánk Facebookon, valamint iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Kiemelt fotó: Telenor kapcsolóterem. Fotó: Telenor PR
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások