fbpx
e-kereskedelem, e-commerce

Sok a hiba az online fizetési felületeken

Sok még a tennivaló az e-kereskedelmi vállalatok számára Európában, és ez alól nem jelentenek kivételt a nagyobb szereplők sem. Európa legnépszerűbb e-kereskedelmi webhelyeinek túlnyomó többsége, csaknem 94 százaléka öt vagy akár több hibát is tartalmaz a fizetési oldalakon.

Erre az Edgar, Dunn & Company pénzügyi tanácsadó cég és a Stripe pénzügyi szolgáltató elemzése alapján az Ecommerce News mutatott rá.

Az Edgar, Dunn & Company az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, Spanyolország, Svédország, Olaszország, Lengyelország és Hollandia 800 legnagyobb e-kereskedelmi webhelyét, továbbá a 200 legnagyobb előfizetéses szolgáltatásának pénztároldalát elemezte. Megkérdeztek továbbá 800 fogyasztót is szerte Európában.

Az, hogy Európában a legnépszerűbb e-kereskedelmi weboldalak 94 százaléka több hibát is tartalmaz, azért is érdekes, mivel ez a tavalyi évben még csak 58 százalék volt (a top 450 webhely vizsgálatával).

Online bevásárlókosár.
Online bevásárlókosár. Fotó: stock / Depositphotos

Ezek a hibák mind szükségtelen súrlódást okoznak az ügyfeleknek. A megkérdezettek 40 százaléka azt is elmondta, hogy több mint kétszer annyit vásárolnak az elmúlt egy évben. Az ebben jelentkező potenciált azonban sikeresen ki is kell használniuk a vállalatoknak.

„Azt tapasztaljuk, hogy Európa legnagyobb e-kereskedelmi vállalatai közül néhányan gyakran figyelmen kívül hagyják az értékesítés egy fontos lépését: a fizetési folyamatot”

– tette hozzá a Stripe.

A leggyakoribb problémák

A tanulmány kimutatta, hogy a gyakori problémák közé tartozik a kártyaadatok rossz formázása, a hibakezelés, a népszerű fizetési módok hiánya (mely a vásárlók 15 százalékát tántorítja el), és az, hogy nem kínálják fel a fizetési mód mentését későbbi használatra.

Az európai vásárlók 21 százaléka törli rendelését, ha a fizetés egy percnél tovább tart – de 17 százalék egyenesen azt állítja, hogy a túl lassú vagy bonyolult fizetési folyamat volt az oka annak, hogy törölt egy rendelést az elmúlt évben.

További híreket talál a Media1.hu-n! Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le legújabb tartalmainkról! Követheti a Media1-et a Facebookon és a Twitteren is.

Fotó: stock / depositphotos.com
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások