fbpx
Born in Auschwitz

A Born in Auschwitz bekerült Európa legjobb dokumentumfilmjei közé

Rangos nemzetközi mezőnyben mérettetheti meg magát a magyar dokumentumfilm.

A PRIX EUROPA díj jelöltjei közé került a Spektrum egyik legsikeresebb dokumentumfilmje, a Born in Auschwitz, a dokucsatorna elmúlt években bemutatott legnézettebb műsora. Cseke Eszter és S. Takács András munkája az egyetlen magyar produkció a kontinens legjobbnak ítélt műsorai között a fesztivál versenyprogramjában.

Az október 10-én kezdődő eseményre számtalan produkció nevezett, melyekből egy független szakértőkből álló csoport végül 26 ország kiemelkedő alkotásait választotta ki a végső megmérettetésre – derül ki a Spektrumot működtető AMC Networks pénteki közleményéből. Az idén januárban bemutatott Born in Auschwitz című dokumentumfilm többek között svéd, dán német, francia, lengyel, holland, észt, olasz és spanyol filmes produkciók között fog versenyezni.

„Évről évre komoly téteket teszünk saját gyártású műsorok készítésére. Nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy már több Spektrum műsorunk hazai és nemzetközi elismerésben részesült, a Prix Europa jelölés pedig igazi megtiszteltetés. A Born in Auschwitz az elmúlt évek legnézettebb Spektrum-műsora, amely bemutatja, hogyan öröklődnek a családi traumák generációról generációra, és vajon hogyan lehet megszabadulni ezeknek a fogságából”

– árulta el Málnay B. Levente, AMC Networks International regionális vezérigazgatója.

A Born in Auschwitz a népszerű filmes páros, Cseke Eszter és S. Takács András több mint 5 éves munkájának eredménye. A nemzetközi koprodukcióban készült filmet a Spektrum mellett az ARTE is műsorra tűzte Franciaországban, Svájcban, Németországban és Ausztriában, ahol szintén kiemelkedő kritikai fogadtatásban részesült. A PRIX EUROPA elismerésért többek között olyan díjnyertes dokumentumfilmekkel versenyez majd, mint a Berlinalén bemutatott német Oeconomia, a Monte-Carlóban Arany Nimfa díjjal jutalmazott angol dokumentumfilm, a Dying to Divorce vagy a Sundance Filmfesztiválon bemutatott Seeds of Deceit.

Born in Auschwitz főszereplői
A film két főszereplője: Angéla és Kati. / Fotó: Spektrum

A legjobbaknak járó díjakat október 15-én adják majd át Potsdamban.

A PRIX EUROPA-t az Európai Parlament, az Európai Bizottság és az Európai Kulturális Alapítvány hozta létre, és mára a kontinens legbefolyásosabb televíziós-rádiós fesztiváljává nőtte ki magát.

További híreket talál a Media1-en!

Kiemelt fotó: On the spot / YouTube
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások