fbpx
Born in Auschwitz

A Born in Auschwitz lett az elmúlt évek legnézettebb spektrumos tévéműsora

Bőven a csatornaátlag felett, rekordot elérve teljesített a Holokauszt emléknapon az On The Spot alkotóinak most bemutatott filmje. A Spektrum tévécsatorna a következő napokban többször is megismétli a nagy sikert elért filmet.

A január 27-én, a Holokauszt világnapján a Spektrum által vetített Born in Auschwitz (Születési helye: Auschwitz) című dokumentumfilm közönségaránya a kereskedelmileg kiemelten fontos célcsoport, a 18 és 49 év közöttiek körében 3,89 százalék volt, míg a teljes lakosság körében (4+)  is 3 százalékot ért el a Nielsen Közönségmérés adatai szerint. Ez kiemelkedőnek számít a Spektrum átlagos nézettségéhez képest.

A Born in Auschwitz készítői, az On the Spot filmesei, Cseke Eszter és S. Takács András voltak, akik a Spektrummal koprodukcióban készítették el a dokumentumfilmet, melyről előzetesen itt írtunk.

„Tegnap a közép-amerikai forgatásunkat megszakítva próbáltuk befogadni azt a több mint ezer, sokszor szokatlanul személyes üzenetet, amit a magyar nézők küldtek a filmről, a saját családi drámáikról és arról, hogyan ismertek magukra a főszereplők küzdelmében. A visszajelzésekből úgy tűnik, a film sokaknak mutatott egyfajta kifelé vezető utat a családi traumák hálójából”

– így beszélt filmjük premierjét követően a Spektrumnak Cseke Eszter és S. Takács András.

Dokumentumfilmjük szereplőinek története egyedülálló az egész világon. Angéla 1944-ben pár nappal karácsony előtt született Auschwitzban, a haláltáborban. Édesanyja csodával határos módon szülte meg őt, és tartotta életben öt hétig, a tábor felszabadulásáig. De az átélt borzalmak, a hatalmas trauma nemcsak az édesanya, hanem Angéla életét is meghatározta. Angéla túlélőként nevelte lányát, Katit is, aki gyermekeinek, a 4. generációnak már nem szeretné továbbadni a traumatizált sorsot.

A filmből itt látható néhány részlet.

Itt pedig az előzetes.

Több országban is bemutatták, jön az ismétlés is

A Born in Auschwitz (Születési helye: Auschwitz) című film öt éven át készült. A filmet a Spektrum a téma érzékenységére való tekintettel kivételesen megszakítás nélkül, eredeti hanggal vetítette. A Spektrum-premierrel egy időben a csatorna szlovák és cseh nézői is látták a filmet, de a magyarországi bemutató mellett az ARTE is műsorra tűzte Franciaországban, Svájcban, Németországban és Ausztriában is, itthon pedig bekerült a márciusi Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál programjába is.

A Born in Auschwitz filmet a Spektrum a következő időpontokban megismétli:

  • január 31. vasárnap, 23:05
  • február 5. 21:00 óra
  • február 25. 22:00 óra

További hírek találhatók a Media1-en!

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások