fbpx
Born in Auschwitz

Born in Auschwitz – On the Spotos filmpremier a Holokauszt nemzetközi világnapján a Spektrumon

A közkedvelt filmes páros, Cseke Eszter és S. Takács András több mint ötévnyi munkája végeredményének bemutatásával készül a Spektrum a Holokauszt január 27-i nemzetközi évfordulójára.

A saját gyártású produkciót, a Born is Auschwitz (Születési helye: Auschwitz) című filmet a Spektrum ma, szerdán 22 órakor tűzi képernyőre. A filmet eredeti nyelven, magyar felirattal és megszakítás nélkül láthatják a nézők.

Az On the Spot dokumentumfilm-sorozat több mint 10 évvel ezelőtt debütált először a Spektrumon, azóta számtalan izgalmas történetet mutattak be a világ legérdekesebb pontjairól.

Legújabb filmjük azt mutatja meg, hogyan öröklődnek a családi drámák generációról generációra és vajon le lehet-e őket küzdeni.

A film főszereplője, Angéla 1944 decemberében néhány nappal karácsony előtt született az auschwitzi haláltáborban, egy kilóval. Mivel a zsidó újszülöttekre vagy a gázkamra, vagy a hírhedt Dr. Joseph Mengele halálos kísérletei vártak, a kisbabát édesanyjának öt hétig kellett rejtegetnie a nácik elől a barakkban, míg fel nem szabadították a tábort 1945. január 27-én.

Born in Auschwitz főszereplői
A film két főszereplője: Angéla és Kati. / Fotó: Spektrum

A film főszereplői a lágerben született Angéla és a lánya, Kati, aki megpróbálja megállítani a háromgenerációs traumát, amely egész gyerekkorára rányomta bélyegét.

A Born In Auschwitz előzetese itt tekinthető meg:

A Kanadában élő anyával és lányával öt éven át öt országban forgattak a filmesek. Több mint negyven év után visszatértek velük szülőhazájukba, Magyarországra, elutaztak Németországba, Izraelbe és Lengyelországba, ahol Ferenc pápa is fogadta őket, miután történelmi látogatást tett Auschwitzban.

További hírek és cikkek találhatók a Media1.hu-n!

Borító: Részlet a január 27-én képernyőre kerülő Born in Auschwitz című dokumentumfilmből. Fotó: Spektrum
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások