fbpx
Netrisk.hu

Megvásárolta a Netrisk a litván Edraudát – új vezérigazgató a Netrisk Csoport élén

A Netrisk-csoport megvásárolta a litván Edrauda.lt online biztosítás-összehasonlító portált üzemeltető társaságok 100 százalékos tulajdonrészét. A cégcsoport tevékenysége ennek nyomán immár Magyarország, Csehország és Szlovákia mellett Litvániára is kiterjed. A dinamikusan bővülő cégcsoport élére ezzel egy időben új vezérigazgató is érkezett.

A 2009-ben alapított Edrauda ma Litvánia vezető online biztosítás-összehasonlító portálja, jelenleg csaknem 150 ezer ügyféllel rendelkezik. A társaság gépjármű- és lakásbiztosításokon túl egyre újabb biztosítási területeken is kényelmes, gyors és költséghatékony lehetőséget kínál a biztosítási díjak összehasonlítására. A Netrisk-csoporthoz való csatlakozással olyan gyorsan fejlődő cégekhez csatlakozik, mint a Netrisk.hu, a Biztositas.hu, a Klikpojisteni.cz , a Porovnej24.cz, illetve a Netfinancie.sk – áll a vállalatcsoport csütörtök reggeli, a Media1-hez eljutatott közleményében.

Kárpáti Dávid, a Netrisk-csoport vállalatfejlesztési igazgatója a tranzakció kapcsán kiemelte:

„Stratégiánkat követve fokozatosan összefogjuk a kelet-közép-európai régió vezető biztosításközvetítő és -összehasonlító cégeit. Az Edrauda igen komoly eredményeket ért el a termékinnováció terén, miközben a céget kiváló csapat üzemelteti. Célunk, hogy tudásunk és tapasztalataink megosztásával az Edraudát is aktívan támogassuk a további organikus és akvizíciós növekedésben.”

Rima Kazlauskaité, az Erdauda ügyvezetője és társalapítója elmondta:

„A Netrisk-csoporthoz való csatlakozás ígéretes lehetőség a számunkra. A tranzakció révén forráshoz és szakmai támogatáshoz jutunk, amely hozzásegíthet bennünket innovatív megoldások bevezetéséhez és a fokozott növekedéshez.”

Új vezérigazgató a Netrisk-csoport élén

Új pozíció jött létre a Netrisk-csoport élén: a csoport vezérigazgatói posztja, amelyet a mai naptól Robert Sokolowski tölt majd be. A szakember az elmúlt három évben a Zurich Insurance közvetlen biztosításértékesítésének globális vezetője volt, immár két évtizedes vezetői tapasztalattal rendelkezik a biztosítási szektorban.

„Örömünkre szolgál Robert csatlakozása, aki épp azt a tapasztalt nemzetközi vezetői típust képviseli, amelyre a növekedési terveink sikeres végrehajtásában, valamint az Edrauda és a további hasonló cégek tevékenységének integrálása során szükségünk van” – mondta Sebestyén László, a Netrisk-csoport elnöke.

Robert Sokolowski, az új vezérigazgató. azt mondta, a Netrisk-csoport az európai biztosítási szektor nagyon izgalmas szereplője, mivel az elmúlt 25 év során neve az online összehasonlítási tevékenység egyik szimbólumává vált. „Izgalmas lehetőség előtt állunk, hogy erről a remek alapról vezető regionális márkát építsünk. Örömömmel csatlakozom egy olyan csapathoz, amely minden erejével arra törekszik, hogy folyamatos fejlesztésekkel a legjobb elérhető ügyfélélményt biztosítsa.”

A Netrisk-csoport regionális online biztosításközvetítő platformjának kialakítása 2020-ban vette kezdetét, azt követően, hogy a bostoni székhelyű TA Associates globális növekedési magántőke-társaság megszerezte a Netrisk 75 százalékos tulajdonrészét. A korábbi többségi tulajdonos, a varsói székhelyű MCI Group közép-európai magántőke-társaság 23,7 százalékos részesedésével továbbra is a cégcsoport tulajdonosa maradt, aktívan segítve a Netrisk nemzetközi pozícióépítését. A Netrisk-csoport a cseh és szlovák piacon való megjelenésével tavaly májusban vált regionális szinten is jelentős szereplővé, és ezt a pozícióját a biztosításközvetítői szektor határokon átívelő egyesítése révén azóta is folyamatosan erősíti.

Még több hír érhető el a Media1-en

Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások