fbpx
Blikk, Magyar Nemzet és Népszava napilapok egy újságosnál

Pert indít Szájer József a Blikk ellen

A volt fideszes európai parlamenti képviselő sérelmezi, hogy engedély nélkül közölt róla fotókat a bulvárlap.

Jogi eljárást indít a Blikk című lappal szemben SzájerJózsef, a Fidesz volt európai parlamenti képviselője-– írja a hvg.hu. A volt európai parlamenti képviselő azután jelentette ezt be, hogy a bulvárlap ma, szerdán az engedélye nélkül lesifotókat, valamint néhány állítást publikált róla, melyet a volt honatya jogsértőnek talál.

Frissítés 2021.09.30, 12:30: A Blikk Online (blikk.hu) a brüsszeli ereszcsatornás szexbotrányba keveredett, rendőrök által elfogott volt fideszes politikus által sérelmezett írására mutató internetes linket Szájer ügyvédjének a Media1-et is perrel fenyegető felszólítására, a magyar bírói gyakorlat a linkelések megítélésének vonatkozó ellentmondásossága miatt annak ellenére eltávolítottuk, hogy álláspontunk szerint az Alaptörvény egyik alkotójának és a Fidesz alapítójának közszereplői mivolta egyáltalán nem szűnt meg automatikusan azáltal, hogy ő ezt így tartaná kívánatosnak. Emellett mi a linket annak ellenére szerepeltettük edukatív céllal és feltüntetve, hogy az azon fellelhető tartalmat Szájer jogsértőnek találja, hogy egyáltalán érthetővé tegyük, milyen írást tart kifogásolhatónak, jogsértőnek Szájer. A Szájer által támadott, a Blikk által közölt cikket a különböző internetes keresőkben továbbra is megtalálják, valamint az Országos Széchényi Könyvtárban is fellelhető.)

Szájer József honlapján a következő nyilatkozatot tette közzé az ügyben:

„Közlemény

A mai napon egy napilap cikket és több fotót közölt rólam. A cikkben valótlan állítások és magántermészetű személyes adatok szerepelnek. Magyarországon a személyes adatokat, a képmást és a magánélethez való jogot törvény védi, azok megsértése törvénytelen. Sem a képek sem az adatok nyilvánosságra hozatalához nem járultam hozzá, azzal a lap a személyiségi jogaimat megsértette. Az ügyben jogi eljárást indítok.

Budapest, 2021. augusztus 25.

dr Szájer József”

A volt képviselő mellékelte a Blikknek küldött levelét is, melyben arra kéri a lapot, haladéktalanul távolítsák el a róla szóló cikket:

Szájer József levele a Blikknek.
Szájer József levele a Blikknek. Fotó: szajer.hu

Szájer József tavaly decemberben mondott le EP-képviselői tagságáról, miután kiderült, hogy ereszcsatornán menekült a brüsszeli rendőrök elől, miután egy szexorgián vett részt a járvány idején elrendelt kijárási korlátozások alatt.

További híreket talál a Media1-en.

Kiemelt fotó: Blikket árul egy újságos. Fotó: Ladányi András / Media1
Szóljon hozzá!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások