fbpx
Julietta Poli interjú Orbán Viktorral / Instagram

Interjút adott egy kislánynak Orbán Viktor

A kormánykritikus sajtó interjúkérelmeit folyamatosan elutasítja, egy hozzá odalépő fiatal lány kérdéseire viszont a Zeneakadémia folyosóján válaszolt a miniszterelnök. A kormányfő többek között azt mondta, szerinte nincsenek világszínvonalú egyetemek Magyarországon.

Július 25-én egy zeneakadémiai koncerten egy bizonyos Julietta Poli nevű fiatal lány odaugrott Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy feltegyen neki két kérdést. A lány exkluzív villáminterjújából kiderült, hogy Orbán Viktor nem kormányfő, hanem profi futballista szeretett volna lenni, majd útmutatással szolgált azon fiatalok számára, akik szintén miniszterelnöki pályára készülnek.

A lány ezen felül igyekezett azt is megtudni a miniszterelnöktől, hogy szerinte melyek a legjobb magyar egyetemek. A CEU-t hazánkból elüldöző, az egyetemeket a kormánnyal baráti viszonyt ápoló alapítványokba kiszervező, az alapító okiratuk szerint a Kínai Kommunista Pártot szolgáló, és ahhoz hű diákokat nevelő Fudan Egyetemet hazánkba csábító Orbán Viktor erre azt mondta, idehaza nincsenek világszínvonalú egyetemek.

Érdekes, hogy az interjúról beszámoló bennfentes.net nevű jobboldali lap az egészről „Még egy kislánynak is sikerült interjút készíteni Orbán Viktorral – újságíró iskola a Telexnek – 1. lecke” címmel számolt be. Vagyis azt, hogy a miniszterelnök pár percre szóba állt egy határozott, ámde egyébként barátságos kérdéseket feltevő fiatal kislánnyal, úgy állították be, mintha valójában a Telex alkalmatlanságára, nem pedig a miniszterelnök a sajtóval való ellenséges viszonyára utalna az, hogy – valamennyi nem kormánypárti médiumhoz hasonlóan – a miniszterelnök elutasítja az interjúkérelmeket.

A jobboldali lap azt is írta, hogy „több mint egy évtizede azt hallgatjuk, hogy amellett, hogy a magyar kormányfő elszigetelődött, a sajtószabadságot is két lábbal tiporja és soha nem ad interjút”, és hogy „a magukat függetlenobjektívnek tartó újságíróknak az sem elég, amikor órákon keresztül faggathatják a miniszterelnököt egy-egy sajtótájékoztatón”. Szerintük „most egy kislány leiskolázta a szakma krémjét: exkluzív interjút készített Orbán Viktorral”.

Csakhogy ismert, hogy a miniszterelnök évente mindössze egyetlen alkalommal vesz részt a kormányinfón, ráadásul a kormányinfóra számos médiumot be sem engednek, ahogyan ez idén is előfordult, több kormánykritikus lapot is kívül tartottak. Olyat egyébként senki nem állított, hogy senkinek nem ad interjút Orbán, csak azt, hogy a nem kormányhű sajtóval nem ül le beszélgetni, ami pedig tény.

A kislány kérdéseivel viszont nem volt baja a miniszterelnöknek, hiszen nemrég a Facebook-oldalán ő is megosztotta.

Julietta Poli interjúja alább megtekinthető. Készült feliratos változat is, ami ide kattintva érhető el.

Még több hír a Media1-en!

Borítókép: Julietta Poli Instagram
Szóljon hozzá!

A Media1 legfrissebb hírei

Kövessen minket!

Iratkozzon fel a Media1 napi hírlevelére!

Értesüljön azonnal a legfontosabb médiás hírekről!

Lájkolja Facebook oldalunkat!


Kérje ingyenesen napi hírlevelünket!

Adatvédelmi beállítások